Hardloper in het park

Wat we doen

Vereniging Arts en Leefstijl maakt werken als arts in de gezondheidszorg nóg leuker, vermindert medicijngebruik door patiënten en maakt Nederland gezonder! Door aandacht te vragen voor het positieve effect van goede voeding en een gezonde leefstijl. Bij huisartsen, praktijkondersteuners, beleidsmakers, opleiders, studenten en patiënten. Ontdek wat wij voor jou kunnen betekenen!

Bewustwording

Succesverhalen brengen bewustwording teweeg. Maar dat werkt alleen als die verhalen worden gedeeld en op de juiste plekken landen. Daar zorgen wij voor! Want hoe groter de zichtbaarheid, hoe hoger voeding en leefstijl op de agenda komen te staan.

Leden kunnen verhalen uitwisselen in onze on-line community.

Lobby en belangenbehartiging

In de gezondheidszorg krijgen we steeds meer voet aan de grond. Maar het is nog lang niet genoeg! Door de krachten te bundelen, maken we een sterk gebaar naar de buitenwereld. Naar de politiek, zorgverzekeraars en opleiders. Belangrijke schakels die onmisbaar zijn voor een blijvende verandering.

Wetenschap

Er is veel wetenschappelijk onderzoek gedaan naar het effect van voeding en leefstijl. Maar hoe pas je deze bevindingen toe in de spreekkamer? Onze werkgroep wetenschap houdt zich bezig met deze vertaalslag. Zodat we huisartsen praktische evidence based tools kunnen aanreiken.