Agenda

3 februari

Netwerkbijeenkomst

> Arts en Leefstijl organiseert op maandag 3 februari voor leden, partners en vrienden een netwerkbijeenkomst over de hypes in voeding.

“Vegetarisch, vegan en vasten, wat zegt de wetenschap er over? Wat adviseren we onze patiënten?”

vanaf 11 maart 2020

Opleiding Leefstijlcoaching voor artsen – locatie

> Samen met de Academie voor Leefstijl en Gezondheid bieden we de opleiding Leefstijlcoaching voor huisartsen en medisch specialisten aan. Deze opleiding verbreedt en verdiept kennis over leefstijl en leefstijlinterventies in de medische praktijk van vandaag en morgen. In tien dagdelen biedt de opleiding handvatten voor begeleiding van de groeiende groep patiënten met leefstijlgerelateerde problemen, waaronder (multipele) chronische aandoeningen, overgewicht en obesitas.

8 februari

Netwerkbijeenkomst Zwolle

Op zaterdag 8 februari 2020 organiseren we voor onze leden en relaties een netwerkbijeenkomst om kennis te maken met de Vereniging en de collega’s in de omgeving van Zwolle.

25 tot en met 28 mei 2020

Leefstijlnascholing voor huisartsen en internisten

> Gerichte leefstijlinterventies werken, een toenemende stroom wetenschappelijk onderzoek laat de positieve effecten zien. Ook steeds meer patiënten zijn zich hiervan bewust en vragen  hun huisarts ernaar. Hoe kunnen artsen een gezonde leefstijl adviseren en overbrengen aan hun patiënten? Door het eerst zelf te doen en te ervaren!

Vereniging Arts en Leefstijl biedt huisartsen en internisten een uitdagende 5-daagse nascholing op het inspirerende eiland Terschelling. Een volledig verzorgde reis met programma, inclusief verblijf.

3 maart

Nascholing succesvol werken met de GLI

> Sinds 1 januari 2019 wordt de Gecombineerde Leefstijlinterventie (GLI) vergoed vanuit de basisverzekering. Tijdens de scholing blikken we terug op één jaar GLI in de praktijk: wat ging goed, waar kunnen we van leren? We informeren je over de best practices en geven je antwoord op de veel gestelde vragen zodat je handvatten krijgt om snel met de GLI te kunnen starten.