Materialen voor in de praktijk

We willen onze leden faciliteren in het bespreekbaar maken van een gezonde leefstijl. Daarom hebben we diverse materialen ontwikkeld.

Het Leefstijlroer geeft handvatten om de juiste koers te bepalen voor een gezonde leefstijl. Het instrument is ontwikkeld om het gesprek van de zorgprofessional met zijn patiënt te ondersteunen. Het laat zien dat de patiënt zelf aan het roer staat en kan bijsturen.

Het Leefstijlroer is altijd in beweging, geeft richting en zorgt voor verbinding. De zes pijlers zijn: Voeding, Beweging, Slaap, Sociaal, Ontspanning en Zingeving. Klik op het Leefstijlroer hiernaast om een vergrote versie te zien.

het leefstijlroer

Ons assortiment

We hebben het Leefstijlroer in verschillende vormen beschikbaar. Ook hebben we patiëntenfolders gemaakt. Deze serie zal in de toekomst worden uitgebreid.

 

N.B. Het Handboek Leefstijlgeneeskunde is niet bij ons, maar bij uitgeverij BSL te bestellen. >>> klik hier om het boek te bestellen.

Het leefstijlroer

LEEFSTIJLROER BLOK

Leefstijlroer-afscheurblok met 50 vel om te gebruiken als gespreksinstrument in de spreekkamer.

het leefstijlroer

LEEFSTIJLROERPOSTER A2

Poster op A2 formaat voor in de wachtkamer. Afmeting: 59,4 x 42 cm.

het leefstijlroer

LEEFSTIJLROER POSTER A3

Poster op A3 formaat voor in de wachtkamer. Afmeting: 42 x 29,7 cm.

PATIENTENFOLDER VOEDING BIJ DMT2

Een folder over voeding bij Diabetes Mellitus Type 2. Pas je voeding aan in 10 stappen.

HANDLEIDING DEMEDICALISEREN BIJ DMT2

Download hier de Handleiding Demedicalisatie bij DMT2  Let op: deze handleiding alleen gebruiken wanneer je de scholing demedicaliseren hebt gevolgd.

Cover Eetbeter

INSPIRATIEBOEKJE EET BETER IN 28 DAGEN

Inspiratieboekje voor patiënten met enkele recepten. Kunnen per 25 besteld worden.

Pakketten

We hebben de materialen gebundeld in enkele pakketten. De pakketten zijn als volgt samengesteld en geprijsd (leden/niet-leden):

  • pakket A: 1x A2 poster + 1x A3 poster Leefstijlroer (€15/€20,50)
  • pakket B: 2x afscheurblok Leefstijlroer á 50 vel (€12/€25)
  • pakket C: 25x patiëntenfolder Voeding bij DM2 en 25x Inspiratieboekje Eet Beter van dokter Tamara (€12/€19)
  • pakket D: 2x afscheurblok Leefstijlroer á 50 vel en 25x patiëntenfolder Voeding bij DM2 en 25x Inspiratieboekje Eet Beter van dokter Tamara (€15/€35)
  • pakket E: 1x A2 poster + 1x A3 poster Leefstijlroer en 2x afscheurblok Leefstijlroer á 50 vel (€18,00/€36,50)
  • pakket F: 1x A2 poster + 1x A3 poster Leefstijlroer en 25x patiëntenfolder Voeding bij DM2 en 25x Inspiratieboekje Eet Beter van dokter Tamara (€18/€30)
  • pakket G: 1x A2 poster + 1x A3 poster Leefstijlroer en 2x afscheurblok Leefstijlroer á 50 vel en 25x patiëntenfolder Voeding bij DM2 en 25x Inspiratieboekje Eet Beter van dokter Tamara (€18/€43,50)

Je kunt ze met onderstaand formulier bestellen. Je betaalt met iDeal de handelings-, verpakkings- en portkosten per pakket en krijgt direct een factuur.

Onze boeken

Dit zijn de boeken van onze collega’s. We bevelen ze warm aan.

Handboek Leefstijlgeneeskunde

Bijna 50 gerenommeerde auteurs geven een heel praktisch en actueel overzicht van de leefstijlgeneeskunde. Wat is het? Wat werkt en wat niet? En hoe…

Eet beter voor je maag en darmen met huisarts Tamara de Weijer

Voor wie al jarenlang last heeft van buikklachten is er nu de opvolger van ‘Eet beter in 28 dagen’ van Tamara de Weijer: ‘Eet…

Eet beter in 28 dagen met huisarts Tamara de Weijer

Huisarts Tamara de Weijer laat zien hoe gemakkelijk het is om je leefstijl zo te veranderen dat er geen pillen meer aan te pas…

Vet belangrijk

In VET belangrijk gaan artsen Mariëtte Boon en Liesbeth van Rossum in op alle fabels en feiten omtrent ons lichaamsvet. Bestel het boek hier.

Hoe word ik een supervetverbrander

In Hoe word ik een Supervetverbrander lees je hoe je voor altijd (nog) slanker, fitter en strakker wordt. Binnen een maand. Niet met het…

Bestelformulier voor leden

Bestelformulier voor niet-leden