9de Jaarcongres ‘De Week van Arts en Leefstijl’


Met trots kijken we terug op ons 9de Jaarcongres ‘De Week van Arts en Leefstijl’. Vanwege corona hebben we het fysieke congres dat in april zou plaatsvinden in de Jaarbeurs volledig omgezet naar een online congres in de week 21 – 25 september 2020. Vereniging Arts en Leefstijl heeft als eerste de stap naar een online event durven zetten en dat deden we heel succesvol.

Op een spectaculair online platform vond de virtuele ‘Week van Arts en Leefstijl’ plaats met 4 thema-avonden en een live-uitzending op vrijdagochtend 25 september. Ruim 850 deelnemers hebben meer dan 41 presentaties bijgewoond van o.a. Marian Kaljouw, Pim Assendelft, Douwe Atsma en vele anderen. Er was veel enthousiasme en volop interactie tussen deelnemers en sprekers in de chat, netwerkcarrousels, in de virtuele stands van 35 exposanten en in de speciale congres-app die door alle deelnemers konden worden gedownload.

Het thema ‘Leefstijl, juist nu!’ is op de kaart gezet: met voorbeelden uit de praktijk voor patiënten en voor medewerkers, bijv. in het Reinier de Graaf ziekenhuis, wetenschappelijke achtergrond, met aandacht voor financiering en beleid, E-health oplossingen. Bekijk hieronder de aftermovie.

Aftermovie

Leefstijlprofessional 2020

Anne-Margreeth Krijger-Dijkema is apotheker bij Academische Apotheek Stevenshof en ze was projectleider van de pilot ‘Diabetypering en Leefstijl Als Medicijn (DLAM)’. Lees meer


 

Het congres werd mede mogelijk gemaakt door onze partners

 

Terugblik 2019


Arts en Leefstijl Jaarcongres 2019 ‘De eerste 1.000 dagen’ 5 april 2019 in de Jaarbeurs.

 

 

"Gezonde foetus...100-jarige?"

Een goed begin is méér dan het halve werk!

Vrijdag 5 april 2019, Beatrix Theater Utrecht

 

Wat weten we over het effect van voeding en leefstijl voor de conceptie.
Tijdens de zwangerschap en in de eerste twee levensjaren?
Wat zijn de laatste wetenschappelijke en praktijkinzichten uit de voortplantingsgeneeskunde, de verloskunde en de kindergeneeskunde?
Wat gaat het programma Kansrijke start van minister de Jonge betekenen en veranderen in gemeentes?
En wat betekent dit alles voor mijn patiënten en mijn dagelijks werk?

 

Leefstijlprofessional 2019


Norbert van den Hurk, huisarts in Leende en Hans van Kuijk, sportarts St. Anna Ziekenhuis zijn initiatiefnemers van GezondDorp Leende. Zij zetten zich in om een samenleving te creëren, waarin bewoners op een vitale manier oud worden, door mensen te stimuleren te bewegen en gezond en koolhydraatarm te eten. Het terugdringen van welvaartsziekten zoals obesitas, diabetes mellitus type 2 en hypertensie zijn daarbij de gevolgen.