Leefstijl en diabetes, CVRM en corona

Aanvang:
Donderdag 25 maart 2021 20:00 uur
Einde:
Donderdag 25 maart 2021 21:30 uur

Inschrijven voor deze activiteit is niet meer mogelijk.

Belangrijk: je wordt eerst gevraagd een gratis account aan te maken, dit is nodig om na afloop van de scholing het certificaat en de accreditatie te kunnen toekennen.

Scholing

Gedurende de scholing wordt er ingegaan op het belang van gezonde leefstijl, zeker ten tijde van COVID-19. En daarnaast wordt leefstijl als preventie en medicijn besproken bij diabetes en hart- en vaatziekten.  

Ook komt tijdens deze scholing aan bod hoe je als zorgprofessional het onderwerp leefstijl met je patiënt kunt bespreken in de spreekkamer. Hiervoor wordt de inhoud van het leefstijlroer toegelicht en hoe je dit in de spreekkamer kunt gebruiken.

Het leefstijlroer is een gespreksinstrument voor in de spreekkamer om leefstijl bespreekbaar te maken en een eerste aanzet te geven tot leefstijlverandering. Het doel van het leefstijlroer is om met de patiënten in gesprek te gaan over de aspecten die voor hun gezondheid van belang zijn, vanuit het perspectief van de patiënt. 

Na het informatieve gedeelte zal er aan het einde van de scholing geoefend worden met casuïstiek die betrekking heeft op leefstijl in relatie tot diabetes en hart- en vaatziekten.  

Kosten

Deze scholing wordt gratis aangeboden door Jongeren op Gezond Gewicht en Stichting Eerstelijns Zorggroep

Accreditatie

2 punten bij KNMG (ABC1, huisartsen) en NVvPO (praktijkondersteuners)

Spreker

Deze scholing wordt gegeven door Iris de Vries, huisarts, leefstijlarts en voorzitter van Vereniging Arts en Leefstijl. Daarnaast is ze lid van de landelijke coalitie Kansrijke Start. Als huisarts en leefstijlarts past ze leefstijlgeneeskunde veelvuldig toe in de spreekkamer. Deze ervaringen gebruikt ze in gesprekken met politiek, zorgverzekeraars, gemeenten en andere stakeholders in de zorg, om het grote belang van voeding en leefstijl op de agenda te zetten.

Samenwerking

Deze scholing is een samenwerking tussen Jongeren op Gezond Gewicht, Stichting Eerstelijns Zorggroep en Vereniging Arts en Leefstijl