nieuwe datum-banner

9de Jaarcongres verplaatst naar vrijdag 25 september

 

Ons Jaarcongres ‘Leefstijlgeneeskunde: revolutie in de zorg?’ is verplaatst naar vrijdag 25 september en vindt ook plaats in het Beatrixtheater.

 

Het thema en programma blijven zoveel mogelijk ongewijzigd.

 

Onze excuses voor het ongemak. We vertrouwen op uw begrip en hopen u allen op 25 september te kunnen verwelkomen. Mocht u verhinderd zijn dan is het mogelijk om uw kaartje over te dragen aan een collega. U ontvangt hierover binnenkort via onze nieuwsbrief nadere informatie.

Mocht u vragen hebben dan verwijzen wij u naar de FAQ-pagina.

 

We wensen u in deze onrustige tijd veel sterkte met uw werkzaamheden.

Over ons congres

Onze zorg staat onder enorme druk. Toename van chronische aandoeningen, stijgende kosten en hoge werkdruk voor zorgprofessionals; er moet iets gaan veranderen! Een groot deel van de ziektelast kan worden voorkomen door verbetering van de zorg rondom voeding en leefstijl. Maar, hoe kunnen we dat vormgeven? Wat is daarvoor nodig? Welke rol speelt technologie hierin?

 

Op het congres komen, onder andere, de volgende onderwerpen aan bod:

  • Hoe draagt leefstijlgeneeskunde bij aan duurzame gezondheid?
  • De rol van technologie: ‘personalised medicine’ en technologische innovaties
  • Transitie van precision medicine naar precision health: de rol van prediction en prevention
  • De verbinding van overheid, de zorgprofessional, financiële instellingen, commerciële aanbieders en burgers/patiënten in deze transitie
  • Bestaande regionale initiatieven en nationale en internationale innovaties.

 

In de Expozaal van het Beatrixtheater creëren wij een leefstijlplein waar nieuwe innovaties, initiatieven, producten en diensten onder de aandacht worden gebracht. En ruimte om elkaar te ontmoeten en leefstijl-ervaringen uit te wisselen.

Bestaande regionale initiatieven en nationale en internationale innovaties staan centraal op het Congres.

Sprekers plenair programma

foto-joost2

Met een achtergrond als verslaggever voor NPO Radio 1 heeft Joost zich ontwikkeld tot een scherp vragensteller en energieke sfeerbouwer die zich thuis voelt bij elke
groep. Onafhankelijk en professioneel. Met ruim 100 bijeenkomsten per jaar was
Joost in 2017, 2018 én 2019 de meest geboekte dagvoorzitter van Nederland.

Joost Hoebink (dagvoorzitter)

eva2

Eva Noorda is chirurg-oncoloog in Zwolle met als specialisatie de behandeling van borstkanker, huidkanker en schildklier-aandoeningen. Hiernaast zet ze zich in het ziekenhuis in voor optimale organisatie van de borstkankerzorg waarin patiënt gerapporteerde uitkomsten leidend zijn. Ze is hiernaast meditatietrainer en docent ‘Yoga en kanker’ bij YogaYou in Zwolle.

Eva Noorda

carina-hilders

Carina Hilders is gynaecoloog en directeur Medische Zaken in het Reinier de Graaf Gasthuis in Delft. Als medisch specialist richt zij zich op het bevorderen van optimale medische zorg voor de patiënt door de medische inhoud te verbinden met bestuurlijke, organisatorische, en financiële thema’s. Bij het instituut Beleid & Management Gezondheidszorg van de Erasmus Universiteit Rotterdam is Carina Hilders per 1 november 2014 benoemd als bijzonder hoogleraar ‘Medisch Management en Leiderschap’.

Carina Hilders

mike-trenall

Mike Trenell is a clinical scientist with a specialist interest in healthcare innovation, strategy and digital health. Improving health is his personal passion and that means treading the tightrope between being an innovator and helping the adoption of innovation in the UK and beyond. He is the director of the UK National Institute for Health Research Innovation Observatory.

Mike Trenell

Marian-Kaljouw

Marian Kaljouw heeft een rijke professionele en wetenschappelijke carrière in de zorg. Ze werkte als verpleegkundige, promoveerde op een proefschrift over ‘Behoeften van familieleden van intensive care-patiënten’ en was van 2005 tot 2012 bestuursvoorzitter van de beroepsvereniging V&VN. Ook was zij directeur van de Antoniusacademie van het St. Antonius ziekenhuis. Sinds 1 juni 2015 is zij voorzitter van de RvB van de Nederlandse Zorgautoriteit en sinds 1 juli 2018 voorzitter van het College sanering zorginstellingen (Csz).

Marian Kaljouw

douwe-atsma

Douwe Atsma is interventiecardioloog en geeft leiding aan het celtherapie-programma voor patiënten met chronische hartziekten in het LUMC. Hij is bestuurslid van het Nationaal eHealth Living Lab (NeLL), een non-profit kennisplatform voor implementatie van eHealth. Hij houdt zich tevens bezig met zorgvernieuwing in de praktijk: het introduceren van nieuwe (ICT)technieken voor patiëntenzorg en zelfmanagement.

Douwe Atsma

kirsten

Kirsten Berk is diëtist in het diabetesteam en postdoc onderzoeker bij de afdeling Diëtetiek van het Erasmus MC in Rotterdam. Ze is in 2017 gepromoveerd op onderzoek naar het effect van gedragstherapie op het behoud van gewichtsverlies na een zeer laag calorisch dieet bij patiënten met diabetes type 2. Daarnaast ontwikkelt en doceert zij onderwijs binnen het geneeskunde curriculum op het gebied van voeding.

Kirsten Berk

ron

Ron van Schaik is klinisch chemicus en buitengewoon hoogleraar Farmacogenetica aan het Erasmus MC.

Ron van Schaik

dick

Dick Willems is hoogleraar medische ethiek en tevens filosoof en voorheen werkzaam als huisarts.

Dick Willems

DIRECT INSCHRIJVEN

Praktische info

Het 9de Jaarcongres Vereniging Arts en Leefstijl is mede mogelijk gemaakt door Health~Holland, Topsector Life Sciences & Health.

 

Lokatie:

Beatrix Theater Utrecht
In de Expozaal van het Beatrixtheater creëren wij een leefstijlplein waar nieuwe innovaties, initiatieven, producten en diensten onder de aandacht worden gebracht.

Accreditatie:

Accreditatie wordt aangevraagd voor 6 punten voor: huisartsen, specialisten ouderengeneeskunde, medisch specialisten, sociaal geneeskundigen, praktijkondersteuners, diëtisten, apothekers, verpleegkundigen.

Accreditatie (6 punten) is goedgekeurd door ABAN en NVvPO.

Het is mogelijk om een certificaat aan te vragen indien er voor jouw beroepsgroep geen accreditatie is.

Kosten:

De kosten bedragen 299 euro.
Leden van Vereniging Arts en Leefstijl betalen 199 euro.
Voor studenten (HBO en WO) hebben we een beperkt aantal plaatsen beschikbaar voor de prijs van 99 euro.

 

Annulering:

Hier vind je onze algemene voorwaarden.

SCHRIJF JE NU IN