De Leefstijlprofessionals van 2021


Afgelopen weken is er druk gestemd op de 'Leefstijlprofessional van het jaar 2021'. In totaal hebben we ruim 1600 stemmen ontvangen. Hartstikke bedankt! 

De drie genomineerden waren chirurg-oncoloog Eva Noorda, psychiater Rogier Hoenders en verzekeringsarts Linda Battes. Vanaf het begin af aan was het een nek aan nek race. 

En het bleef gelijk opgaan. Er is dan ook niet 1 Leefstijlprofessional maar 3. Eva, Rogier en Linda hebben alledrie gewonnen en zijn Leefstijlprofessional van het jaar 2021 in hun vakgebied. Voor een transitie in de zorg is het immers belangrijk dat we samenwerken. 

Benieuwd naar wie Eva, Rogier en Linda zijn? Hieronder stellen zij zich via een korte video aan je voor.

Rogier Hoenders

Rogier Hoenders is een bevlogen psychiater die zijn visie op allerlei vlakken uitdraagt. Binnen de GGZ zet hij leefstijl op de kaart door middel van onderzoek, het ontwikkelen van interventies en leidt hij collega's op tot leefstijlcoaches.

Eva Noorda

Eva Noorda heeft een enorme drive om leefstijl te integreren in haar werk als chirurg-oncoloog. Ze is voorzitter van de eerste landelijke werkgroep Leefstijl en Kanker die praktische handvaten wil bieden voor oncologische zorgprofessionals. Daarnaast is ze de poli integratieve zorg gestart met financiering van de Isala waar mensen met en na kanker terecht kunnen met de vraag 'wat kan ik zelf doen voor mijn gezondheid'. Een echte pionier!

Linda Battes

Linda Battes, een verzekeringsarts en inspirator op het gebied van leefstijl en preventie, zowel voor haar cliënten als collega's. Zo schreef zij het boek ‘Stress en leefstijl, zoektocht van een verzekeringsarts’ en startte een samenwerking met een (sociale) sportschool om klanten in de Ziektewet weer aan het werk te krijgen.