MiGuide voor duurzame gedragsverandering

MiGuide is een app die is opgericht om patiënten met diabetes type 2 te begeleiden bij het krijgen van een gezondere leefstijl. De MiGuide app is speciaal gericht op leefstijl- en gedragsverandering. Met de app ontvangt de patiënt coaching en adviezen op het gebied van voeding, beweging, glucose en ontspanning. De app is daarmee het digitale verlengstuk van de huisartspraktijk bij de patiënt thuis.

Een huisarts van Huisartsenzorg Oude IJssel over zijn ervaring met MiGuide: “Ik zie dat patiënten die de app gebruiken beter voorbereid naar het spreekuur komen. Ze hebben goed inzicht in hun ziekte en gezondheid en stellen de juiste vragen. Het is bekend dat de informatie die je als huisarts geeft in een ‘gewoon’ consult, maar beperkt blijft hangen. De app is een mooie aanvulling op het consult.”

MiGuide leefstijl app

In de app kan de patiënt onder andere doelen stellen en het eet- en beweegpatroon bijhouden. Ook heeft de patiënt een duidelijk overzicht van de huidige situatie en de voortgang. Met de MiGuide app krijgt de patiënt zelf de regie, terwijl de huisarts actief betrokken blijft. Zo kan de huisarts in het online portaal de voortgang en het eet- en beweegpatroon van de patiënt inzien. Op deze manier wordt het eenvoudiger om in de behandeling direct in te gaan op de belangrijkste aandachtspunten.

Op dit moment zijn er ruim 100 huisartsen bij MiGuide aangesloten. MiGuide is breed aan het uitrollen bij Gezond op Zuid, HZOIJ en het Huisartsenteam.

Wil je ook meedoen met MiGuide?
Inschrijven gaat via deze link. Voor vragen of opmerkingen kan een bericht gestuurd worden naar info@miguide.nl.

MiGuide is natuurlijk ook aanwezig op ons congres. De hele week kun je hun virtuele stand bezoeken en op maandagavond 21 september zal Bart Brandenburg, medisch directeur van MiGuide, een lezing geven over E-health. MiGuide hoopt je dan te zien!