Bestuur

Het bestuur van Vereniging Arts Leefstijl bestaat uit medici en niet-medici. Zij leiden de dagelijkse gang van zaken binnen de vereniging en vertegenwoordigen de vereniging tegenover derden.

Tamara de Weijer

drs. T.A.M. de Weijer

Voorzitter

“Pas als je weet hoe je mensen kunt motiveren tot het bereiken en handhaven van een gezonde leefstijl, ga je over van brandjes blussen naar een daadwerkelijke oplossing van het probleem.”

 

Mijn expertise: huisarts

 

Mijn motivatie: Sinds enkele jaren heb ik me verdiept in hoe voeding ingezet kan worden in de spreekkamer, zowel preventief als curatief. Deze vorm van geneeskunde spreekt me enorm aan en geeft veel voldoening. Elke dag is een groot deel van mijn spreekuur gevuld met klachten waarbij voeding en leefstijl een enorme invloed kunnen hebben.

Iris de Vries

drs. I.A.C. de Vries

Vice-voorzitter

“We verdiepen ons in de meest ingewikkelde DNA technieken, maar de basis van het leven, namelijk voeding, lijken we uit het oog verloren te zijn.”

 

Mijn expertise: huisarts, promovenda en docent

Mijn motivatie: Eten doen we elke dag, en voeding is de basis van onze gezondheid! Waarom leren wij hier als artsen dan niets over in de opleiding? Waarom is dit nauwelijks een onderwerp in de spreekkamer? En waarom schrijven we medicatie voor als dit soms helemaal niet nodig is? Er is wetenschappelijk onderzoek beschikbaar dat aantoont dat voedings- en leefstijlinterventies effectief zijn. Als arts heb ik zelf ook vele malen het positieve effect gezien. Ik hoop andere artsen daarmee te kunnen inspireren: bestrijdt niet enkel symptomen, maar maak patiënten daadwerkelijk gezonder en gelukkiger.

Caren Vermaat

drs. C. Vermaat

Secretaris

” Aan de hand van het Leefstijlroer – dat handvatten geeft om de juiste koers te bepalen voor een gezonde leefstijl – kunnen mensen effectief aan hun leefstijl werken en zelf de regie nemen. “

 

Mijn expertise: Leefstijl- en bedrijfskundige

Mijn motivatie: Als afgestudeerd Bedrijfskundige heb ik jaren gewerkt als adviseur om bedrijven beter te maken. Omdat ik een passie heb voor gezondheid en gezond leven heb ik een opleiding tot Health Coach gevolgd en ben ik me gaan verdiepen in het beter maken van mensen. Als grondlegger van het Leefstijlroer heb ik kunnen bijdragen aan de ontwikkeling van een instrument dat door artsen en zorgprofessionals praktisch kan worden ingezet om kennis te delen en patienten helpt om zelf aan de slag te gaan met het verbeteren van hun leefstijl.

Dirk Pekelharing

D. Pekelharing

Algemeen bestuurslid

Mijn expertise: strategisch adviseur, bestuursadviseur, toezichthouder e/o commissaris.

 

Mijn motivatie: Voeding en beweging inzetten om chronische ziekten te voorkomen en terug te dringen: het gebeurt steeds vaker. De nieuwe beweegrichtlijnen van de Gezondheidsraad en de kennissynthese voeding van ZonMw laten zien dat een gezonde leefstijl loont. Van de vereniging Arts en Leefstijl wordt verwacht hieraan een structurele bijdrage te leveren.

Maarten Soeters

drs. M. Soeters

Algemeen bestuurslid