Missie en visie

Onze missie? Focus op een gezonde leefstijl als medicijn!

 

Vereniging Arts en Leefstijl maakt het positieve effect van een gezonde leefstijl zichtbaar en ondersteunt zorgprofessionals in de advisering van hun patiënten. We zetten ons in om, op basis van wetenschappelijke evidence, leefstijl te vertalen naar de praktijk van de (huis)arts en zorgprofessional. Dat doen we door bewustwording, expertise en verbinding. En altijd vanuit verwondering, openheid, onafhankelijkheid, inspiratie en daadkracht.

 

In 2016 is mede op initiatief van Voeding Leeft, Vereniging Arts en Voeding in het leven geroepen. Eind 2018 is de naam van Vereniging Arts en Voeding veranderd in Vereniging Arts en Leefstijl. De vereniging maakt het positieve effect van een gezonde leefstijl zichtbaar en ondersteunt zorgprofessionals in de advisering van hun patiënten. Dat doen we door praktische tools aan te reiken, met scholing, belangenbehartiging en lobby.

Het is onze missie om leefstijl als medicijn over 10 jaar volledig te hebben geïmplementeerd in de gezondheidszorg, zodat patiënten bewust kiezen voor medicijnen of een gezonde leefstijl.

Arts heeft groente in zijn handen