Onze partners

Een omslag in de gezondheidszorg bereik je alleen met de juiste partners om je heen. Daarom is Vereniging Arts en Leefstijl actief in diverse samenwerkingsverbanden met andere verenigingen, beroepsgroepen, verzekeraars, de overheid en commerciële partijen. Wij zoeken altijd naar vooruitgang door verbinding!

Voeding leeft logo

Voeding Leeft ontwikkelt en exploiteert leefstijlprogramma’s voor iedereen. Het Keer Diabetes Om programma is inmiddels zo succesvol gebleken dat de verzekeraar VGZ, als eerste, heeft toegezegd dit in het basispakket te zullen opnemen. KDO begeleidt mensen met Diabetes Type 2 naar een ander voedingspatroon en leefstijl waardoor zij niet langer afhankelijk zijn van medicatie. Kom naar onze nascholingen om hier meer over te leren.

Lees meer >>

Student en leefstijl logo

Stichting Student en Leefstijl maakt zich hard voor implementatie van voeding- en leefstijlonderwijs op alle acht Geneeskundefaculteiten in Nederland.
Lees meer >>

Logo VGZ

VGZ is met ruim 2,1 miljoen verzekerden een van de grootste zorgverzekeraars zonder winstoogmerk van Nederland. Ze helpen hun klanten graag bij een gezonde leefstijl
Lees meer >>

Foodfirst logo

FoodFirst Network is een consumentenplatform met gezonde recepten en adviezen voor leefstijl. FoodFirst Network begeleidt je naar jouw persoonlijke, gezonde leefstijl. Medische experts zoals Tamara de Weijer, Hanno Pijl en Leonard Hofstra borgen de wetenschappelijke onderbouwing van FoodFirst Network. Chefkok Rudolph van Veen, bijgestaan door Irene Moors, zorgen dat de gerechten eenvoudig te bereiden en lekker zijn.

FoodFirst Network biedt leden van Vereniging Arts en Leefstijl bijzonder voordeel, waaronder een gratis premium lidmaatschap. Kijk voor meer details op onze ledenpagina.

Lees meer >>

Gezond 010 logo

Ook Rotterdam gelooft in preventie, want voorkomen is beter dan genezen. Gezond010 brengt initiatieven die bijdragen aan een gezonder Rotterdam samen. Vereniging Arts en Leefstijl is vereerd premiumpartner te zijn en samen met leden in en Rotterdam de Gezond010 ambitie te kunnen waarmaken.
Lees meer >>

De website PuurGezond.nl is een reclamevrij consumentenplatform met informatieve blogs en artikelen over gezonde leefstijl en met gemakkelijke gezonde recepten. Bij deze website hoort ook een netwerk van diëtisten, gewichtsconsulenten en leefstijlcoaches die hun voedingsadvies baseren op de uitgangspunten van PuurGezond. Deze uitgangspunten komen overeen met de voedingsrichtlijnen van de Vereniging Arts en Leefstijl.

Leden van de Vereniging Arts en Leefstijl krijgen korting op de kook- en dieetboeken van PuurGezond en de andere PuurGezond voorlichtings-materialen in de webwinkel. Kijk voor meer details op in het besloten ledendeel.

logo nvvpo

De NVvPO is de beroepsvereniging voor en door praktijkondersteuners en vertegenwoordigt de POH’er, de POH’er GGZ en de PVH’er.
Lees meer > >

MiGuide is een app voor mensen met diabetes. De app geeft begeleiding bij de meest belangrijke aspecten van een gezonde leefstijl.
Lees meer > >

Lifestyle4Health van het Nederlands Innovatiecentrum voor Leefstijlgeneeskunde, streeft er naar om de ziektelast van leefstijl gerelateerde ziekten binnen tien jaar met 50% te verminderen door leefstijlinterventies in de behandeling van deze ziekten een centrale plek te geven, samen met zelfzorg en regie op eigen gezondheid.

Lees meer >>