Team

In de Jaarbeurs Innovation Mile (JIM) in Utrecht werken we met een klein team aan de verdere uitbouw van de vereniging. We stellen het team graag aan je voor.

Tamara

Tamara de Weijer

Voorzitter

“Pas als je weet hoe je mensen kunt motiveren tot het bereiken en handhaven van een gezonde leefstijl, ga je over van brandjes blussen naar een daadwerkelijke oplossing van het probleem.”

 

Mijn expertise: huisarts en spreker

 

Mijn motivatie: Sinds enkele jaren heb ik me verdiept in hoe voeding ingezet kan worden in de spreekkamer, zowel preventief als curatief. Deze vorm van geneeskunde spreekt me enorm aan en geeft veel voldoening. Elke dag is een groot deel van mijn spreekuur gevuld met klachten waarbij voeding en leefstijl een enorme invloed kunnen hebben.

Caren Vermaat

Caren Vermaat

Secretaris

” Aan de hand van het Leefstijlroer – dat handvatten geeft om de juiste koers te bepalen voor een gezonde leefstijl – kunnen mensen effectief aan hun leefstijl werken en zelf de regie nemen. “

 

Mijn expertise: Leefstijl- en bedrijfskundige

 

Mijn motivatie: Als afgestudeerd Bedrijfskundige heb ik jaren gewerkt als adviseur om bedrijven beter te maken. Omdat ik een passie heb voor gezondheid en gezond leven heb ik een opleiding tot Health Coach gevolgd en ben ik me gaan verdiepen in het beter maken van mensen. Als grondlegger van het Leefstijlroer heb ik kunnen bijdragen aan de ontwikkeling van een instrument dat door artsen en zorgprofessionals praktisch kan worden ingezet om kennis te delen en patienten helpt om zelf aan de slag te gaan met het verbeteren van hun leefstijl.

Iris de Vries

Iris de Vries

Vice-voorzitter

“We verdiepen ons in de meest ingewikkelde DNA technieken, maar de basis van het leven, namelijk voeding, lijken we uit het oog verloren te zijn.”

 

Mijn expertise: huisarts, promovenda en docent

Mijn motivatie: Eten doen we elke dag, en voeding is de basis van onze gezondheid! Waarom leren wij hier als artsen dan niets over in de opleiding? Waarom is dit nauwelijks een onderwerp in de spreekkamer? En waarom schrijven we medicatie voor als dit soms helemaal niet nodig is? Er is wetenschappelijk onderzoek beschikbaar dat aantoont dat voedings- en leefstijlinterventies effectief zijn. Als arts heb ik zelf ook vele malen het positieve effect gezien. Ik hoop andere artsen daarmee te kunnen inspireren: bestrijdt niet enkel symptomen, maar maak patiënten daadwerkelijk gezonder en gelukkiger.

Francis Cooijmans

Francis Cooymans

projectmanager

“Afgelopen maanden heb ik veel artsen en zorgverleners gesproken voor wie het geven van leefstijladvies vanzelfsprekend is. Omdat ze zien dat dit de gezondheid van hun patiënten op een positieve manier beïnvloedt.”

Mijn expertise: gezondheidswetenschapper, marketeer

Mijn motivatie: Ook voor mij zijn gezonde leefstijl, veel bewegen en gezonde voeding vanzelfsprekend. Ik wil dat ‘de leefstijl – olievlek’ zich uitbreidt zodat steeds meer patiënten bij hun huisarts terecht kunnen voor een gesprek over gezonde voeding en leefstijl. Daarom zet ik me in voor het organiseren van lokale en regionale scholingen waar ook de samenwerking tussen de huisarts en de andere zorgverleners centraal staat.

Ilona Zuurmond

Ilona Zuurmond

projectmanager

“Steeds meer wetenschappelijk onderzoek toont aan wat we al jaren wisten: luister naar je lichaam en zet je leefstijl voorop.”

 

Mijn expertise: voeding, vernieuwing en educatie

Mijn motivatie: Zo’n 60 keer per dag besluiten we wat we in onze mond stoppen. Al die kleine beslissingen worden beïnvloed door onze omgeving. Als individu heb je maar beperkte vrijheid. Ik draag er graag aan bij om onze leefomgeving zo in te richten dat die dagelijkse voedingsbeslissingen meer gaan naar wat ons voedt dan naar wat ons vult. Ik wil van chronische ziekte naar virale gezondheid, voor iedereen.

Marijke van Arts en Leefstijl

Marijke Krabbenbos

projectmanager

“Een gedragsverandering lukt niet in een consult van 10 minuten. Maar heel veel artsen hebben al andere wegen gevonden om hun patiënten te motiveren. Die verhalen breng ik graag voor het voetlicht.”

 

Mijn expertise: bedrijfskundige, communitymanager, communicatie

Mijn motivatie: Ik vind het prachtig om te zien dat er steeds meer artsen zijn die verder kijken dan pillen. Je leefstijl kan een veroorzaker van ziektes zijn, maar gelukkig ook een medicijn. Ik draag graag bij aan deze ontwikkeling. We willen onze leden inspireren en laten leren van elkaar.