Lobby

We zijn actief op het gebied van lobby. Lobby voor meer aandacht voor leefstijl en preventie en voor leefstijl als medicijn. Bij de politiek en bij de zorgverzekeraars. We werken hierin samen met andere maatschappelijke organisaties.

 

Tamara de Weijer en Ilona Zuurmond zijn hierin de contactpersonen.

 

Onze visie op voeding en leefstijl

Arts en Leefstijl geeft geen individuele voedingsadviezen. Wel stellen wij eetpatronen en eetgewoonten centraal en richten wij ons veel minder op afzonderlijke producten, of op specifieke hoeveelheden van micro- of macronutriënten.
Wij gaan uit van het principe dat de gezondheid van mensen niet alleen wordt bepaald door de inname van afzonderlijke (voedings)stoffen. Voeding dient altijd gezien te worden in de context van andere belangrijke leefstijlfactoren, waaronder beweging, ontspanning, sociale context en slaap.

 

Ons praktische uitgangspunt is dat wij kiezen voor voeding die zo min mogelijk industrieel is geproduceerd, voorbereid of geraffineerd. Plantaardige voeding vormt de basis, met veel groenten, vruchten, noten, zaden, peulvruchten, (extra vierge) olijfolie en volkoren granen. In mindere mate gebruiken we dierlijke onbewerkte producten. We adviseren mensen verzadigende hoofdmaaltijden samen te stellen, hiervan voldoende te eten
en tussendoortjes te mijden.

Groente uit een potje