Bewegen als medicijn bij diabetes mellitus type 2

Tijdens deze scholing informeert Bas van de Goor over het programma de ‘Nationale Diabetes Challenge’ (NDC) waar mensen met (pre-)diabetes worden uitgedaagd om in beweging te komen met als doel hun leefstijl en kwaliteit van leven te verbeteren. De NDC is in 2019 door het RIVM als erkende beweeginterventie geregistreerd.

Gedurende de Nationale Diabetes Challenge is er grootschalig onderzoek verricht naar de effecten van het wandelen, door onder andere prof. dr. Henk Bilo 

Door meer te bewegen voelen mensen met diabetes type 2 zich energieker, neemt hun gewicht af en kunnen ze met minder of geen medicatie toe. Tijdens deze scholingen worden de wetenschappelijke en praktische onderbouwing van bewegen belicht.

Bas van de Goor presenteert het programma de ‘Nationale Diabetes Challenge’ (NDC) waar mensen met (pre-)diabetes worden uitgedaagd om in beweging te komen. Daarnaast worden de resultaten van een grootschalig onderzoek naar de effecten van het wandelen belicht: t.a.v. de gezondheidseffecten van de challenge en de kwaliteit van leven van de deelnemers.

Onderwerpen die tijdens deze scholing aan bod komen zijn:

  • Wandelen is behandelen: hoe pak je dat aan?
  • Wat zijn de beweegrichtlijnen?
  • De rol van de leefomgeving
  • De resultaten t.a.v. somatiek welbevinden en zelfmanagement

Accreditatie bij: NVvPO, Kwaliteitsregister V&V en Keurmerk Fysiotherapie.

Leefstijlpunten: Deelname aan deze scholing levert 2 Leefstijlpunten op voor het Leefstijlvignet. Deze 2 punten zijn voor de categorie pijlers Leefstijl.