Please reload

Featured Posts

‘Dit is waarvoor ik arts ben geworden’

September 5, 2017

1/1
Please reload

Minder pillen en meer energie? De Leefstijlarts helpt u om uw leefstijl te veranderen!

November 30, 2016

De Leefstijlarts kijkt hoe een verandering van leefstijl effect heeft bij chronische ziekten, zoals hart- en vaatziekten, hypertensie, ziekte van Crohn, colitis, diabetes type 2 etc. Niet de medicatie heeft de nadruk, maar de focus ligt op de patronen in uw leven rond voeding, beweging, slaap en ontspanning. Als er voldoende belangstelling is, wordt De Leefstijlarts medio 2017 werkelijkheid.

 

Tamara de Weijer: ‘Als huisarts zie ik elke dag mensen die een andere oplossing voor hun ziekte willen dan medicatie. In veel gevallen kan dat ook. Ik zie bij verschillende chronische aandoeningen prachtige resultaten door verandering van leefstijl met de adviezen die ik geef. Medicatie kan verminderd of zelfs geschrapt worden en patiënten voelen zich fitter dan ooit. Ze hebben het gevoel hun leven weer in eigen hand te hebben.’

 

‘Ik merk dat huisartsen onvoldoende tijd en kennis hebben om aandacht aan de leefstijl van hun patiënten te besteden. Zo krijgt leefstijl onvoldoende aandacht in de spreekkamer. Ik – en vele artsen met mij – denk dat het anders moet en kan.’

 

Vindt u De Leefstijlarts een goed idee? Laat uw stem dan horen en vul de enquête in op www.deleefstijlarts.nl

 

 

 

Please reload

© 2016 by Vereniging Arts en Voeding  KVK nummer: 66432855