Wat we bieden


Leefstijl is niet meer weg te denken, 60% van de chronische ziekten zijn leefstijl gerelateerd en een verandering in leefstijl kan al een groot effect hebben. Leefstijl is sinds kort een vast onderdeel in het curriculum Geneeskunde. Het tweejarig groepsprogramma De Gecombineerde Leefstijlinterventie (GLI) zit sinds 2019 in de basisverzekering en het 'Keer Diabetes Om' programma, verzorgd door onze partner Voeding Leeft, wordt vergoed door zorgverzekeraars.

Wij maken leefstijl toepasbaar in de spreekkamer door het geven van geaccrediteerde scholingen, het organiseren van een jaarcongres (22 – 26 november 2021) en het beschikbaar stellen van tools en materialen voor in de praktijk. Zo hebben we onder andere het Leefstijlroer ontwikkeld en handleidingen ten behoeve van demedicaliseren bij hypertensie en diabetes mellitus type 2. 

Wij bieden materialen aan die het gesprek ondersteunen en extra informatie bevatten voor patiënt en behandelaar. Deze kun je bestellen in onze webshop.

Ook geven wij bijna wekelijks geaccrediteerde scholingen variërend van gesprekstechnieken tot afbouw van medicatie bij chronische aandoeningen (zie agenda).

In november 2021 vindt ons Jaarcongres weer plaats, klik hier voor een impressie van het afgelopen jaar.