Wat we bieden


60% van de chronische ziekten zijn leefstijlgerelateerd: een verandering in leefstijl kan een groot effect hebben. Leefstijl is sinds kort een vast onderdeel in het curriculum Geneeskunde. De Gecombineerde Leefstijlinterventie (GLI) zit sinds 2019 in de basisverzekering en het 'Keer Diabetes Om'-programma, verzorgd door onze partner Voeding Leeft, wordt vergoed door zorgverzekeraars.

Wij maken leefstijl toepasbaar in de spreekkamer door het geven van geaccrediteerde scholingen, het organiseren van een jaarcongres (13 t/m 17 maart 2023) en het beschikbaar stellen van tools en materialen voor in de praktijk. Zo hebben we onder andere het Leefstijlroer ontwikkeld en handleidingen voor demedicaliseren bij hypertensie en diabetes mellitus type 2. 

We bieden materialen aan die het gesprek ondersteunen en extra informatie bevatten voor de patiënt en behandelaar. Deze kun je bestellen in onze webshop. Ook verzorgen we bijna wekelijks geaccrediteerde scholingen variërend van gesprekstechnieken tot afbouw van medicatie bij chronische aandoeningen (zie agenda).

In maart 2023 is ons jaarcongres. Klik hier voor meer informatie en een impressie van de vorige editie.