Agenda


Hieronder vind je de agenda met het aanbod van geaccrediteerde webinars en scholingen van de Arts en Leefstijl Academy. Iedereen kan aan ons programma deelnemen. Voor onze leden geldt een speciale prijs (klik hier voor de voordelen van ons lidmaatschap).

Een volledig overzicht van alle scholingen en webinars vind je hier.

Vereniging Arts en Leefstijl is een CRKBO geregistreerde instelling.

November 2021

Webinar

Accreditatie:

  • OA
  • ADAP
Medicatie en het microbioom

Door Karen Koning

De laatste jaren is steeds duidelijker geworden dat niet alleen antibiotica maar juist ook veel veelgebruikte niet-antibiotische geneesmiddelen de samenstelling en functie van het microbioom kunnen veranderen. En ook dat de interactie tussen medicatie en het microbioom bi-directioneel is. De interactie tussen medicijnen en het microbioom kan dus op tal van manier de gezondheid beïnvloeden.


Leefstijl en Slaap

Door Bert van der Horst

Bert van der Horst legt uit hoe chronische verstoring van het circadiane systeem door onze 24/7 economie (ploegendienstarbeid, "sociale jetlag") het risico op het ontstaan van gezondheidsproblemen als kanker, diabetes en hart- en vaatziekten op latere leeftijd verhoogt. Om vervolgens te bespreken welke leefstijlgebaseerde interventiemethoden (bijv. slaapeducatie) voorhanden zijn om verstoring van de circadiane klok en dus gezondheidsrisico’s te beperken. 


Webinar

Accreditatie bij:

  • KNMG, ABAN
  • V&VN
Bewegen als medicijn

Door Stefan van Rooijen

Bewegen is zo oud als de mensheid. Vroeger stond bewegen direct in het teken van overleven. Nu is het een schoonheidsideaal, een verdienmodel, en hét middel om onze welvaartziekten te lijf te gaan. Tijdens deze scholing geven we inzicht in deze transitie. Jubileum jaarcongres
De Week van Arts en Leefstijl
’10 jaar Leefstijl, natuurlijk!’

Jubileum jaarcongres 2021

Gerenommeerde nationale en internationale sprekers gaan in op zorg gerelateerde onderwerpen en belichten de maatschappelijk georiënteerde leefstijlthema’s. En de centrale vraag aan iedere spreker zal steeds zijn: ‘Waar staan we over 10 jaar?’.

Lees hier meer over het congres
 


12 lessen op locatie

Accreditatie bij:

  • KNMG (ABC1)
Start opleiding leefstijlcoaching voor artsen

Doelgroep: Huisartsen, Medisch specialisten en Apothekers

December 2021

Mindfulness in de zorg

Door Barbara Doeleman-van Veldhoven 

Aandacht, opmerkzaamheid, open interesse en compassie vormen de basis van effectieve zorg. Daarnaast dragen deze kwaliteiten bij aan zelfzorg, veerkracht en professionele competenties. Ook worden mindfulnesstrainingen steeds vaker ingezet als interventies bij uiteenlopende klachten. Zeer relevant dus voor jou als professional in de zorg.

Op alle scholingen zijn onze algemene voorwaarden van toepassing.

Op alle scholingen zijn onze privacyverklaring aanmelden scholing van toepassing