Leefstijlgeneeskunde en kinderen: wat kun je als zorgverlener betekenen?

Aanvang:
Donderdag 7 maart 2024 19:30 uur
Einde:
Donderdag 7 maart 2024 21:00 uur

Inschrijven voor deze activiteit is niet meer mogelijk.
Heb je nog geen account bij Arts en Leefstijl? Dan word je gevraagd om deze aan te maken. Je gegevens worden uitsluitend gebruikt voor deze activiteit en vastlegging van de (eventuele) accreditatie en certificering. Je wordt gevraagd je e-mailadres te verifiëren. Geen bericht ontvangen? ⚠️ Controleer dan je map ongewenste e-mail. Na verificatie van je account kun je de inschrijving vervolgen. Je inschrijving is voltooid zodra je een betaalbevestiging hebt ontvangen.​

Leefstijlgeneeskunde en kinderen: wat kun je als zorgverlener betekenen?

Leefstijlgeneeskunde in relatie tot kinderen wordt vaak in verband gebracht met het voorkomen van obesitas en de cruciale ontwikkelingsfase in de eerste 1.000 dagen van een kind. Deze scholing biedt inzage in de wetenschappelijke onderbouwing van de effectiviteit van leefstijlinterventies tijdens de kinderjaren. Daarnaast behandelt de scholing praktische handvatten, met het accent op het bevorderen van positieve communicatie en het stimuleren van gedragsverandering bij kinderen.

Na het volgen van deze scholing zijn de deelnemers bekend met:

  1. De wetenschappelijke fundamenten van leefstijlgeneeskunde als integraal onderdeel van de behandeling voor kinderen.
  2. De impact en effectiviteit van leefstijlinterventies gericht op chronische ziekten bij kinderen.
  3. Handvatten voor het bespreken en implementeren van leefstijlgeneeskundige adviezen in de dagelijkse praktijk.

Praktische informatie


Kosten

€35,- voor leden van Vereniging Arts en Leefstijl, €15,- voor studentleden en €50,- voor niet leden.

Lid worden? Lees hier meer over de voordelen en hoe je lid wordt.

Terugkijken

Kun je niet op de gegeven datum en tijdstip online aanwezig zijn? Geen probleem. Schrijf je wél in en dan krijg je na afloop een hand-out en een twee weken geldige terugkijklink (zonder accreditatie). 

Accreditatie

2 punten bij

  • Artsenfederatie KNMG (Algemene Nascholing (ABAN)*
  • Kwaliteitsregister Verpleegkundigen & Verzorgenden (V&VN)
  • Nederlandse Associatie van Physician Assistants (NAPA)

*Voor accreditatie bij KNMG is het een voorwaarde dat je live aanwezig bent tijdens het webinar én na afloop de toets maakt.

​Certificaat

Deelnemers die niet bij een van bovenstaande accreditatiebureaus zijn aangesloten ontvangen na afloop een certificaat als bewijs van deelname. Hiermee kan je accreditatie-uren buiten eigen vakgebied toegekend krijgen (regeling deskundigheidsbevordering buiten eigen vakgebied).

Leefstijlpunten

Deelname aan deze scholing levert 2 Leefstijlpunten voor het Leefstijlvignet op. Meer informatie over het Leefstijlvignet vind je hier.

Simone Klijntjes

Simone Klijntjes is werkzaam als arts-assistent op de afdeling Neonatologie van het Radboud UMC. Met een achtergrond in voeding en gezondheid combineert Simone haar expertise met een passie voor leefstijl en kindergeneeskunde. Haar ambitie is om deze disciplines met elkaar te verenigen en leefstijlinterventies te integreren binnen de kindergeneeskunde.

Max van Gent

Max van Gent is arts in opleiding voor maatschappij en gezondheid. Hij beschikt over waardevolle ervaring die hij heeft opgedaan bij het kinderobesitas centrum. Naast zijn medische carrière heeft Max ook een eigen onderneming opgezet waarbij hij lifestyle workshops organiseert voor bedrijven. Deze workshops worden aangevuld met individuele begeleiding op maat om een optimale leefstijl te bevorderen.