Het leefstijlgesprek: het Leefstijlroer in de spreekkamer

Aanvang:
Woensdag 30 november 2022 20:00 uur
Einde:
Woensdag 30 november 2022 21:30 uur

Inschrijven!

Deze scholing wordt volledig via het platform van Prelum | Medische media en nascholing georganiseerd. Dit betekent dat zowel de inschrijving, de scholing, accreditatie en certificering door deze organisatie worden verzorgd.

Over deze scholing


Hoe kun je als zorgprofessional leefstijl met je patiënten bespreekbaar maken? Deze vraag staat centraal tijdens deze online scholing ‘Het leefstijlgesprek: het Leefstijlroer in de spreekkamer’ dat huisarts Janneke Stolker namens Prelum en Vereniging Arts en Leefstijl verzorgd. Tijdens de scholing wordt de inhoud van het nieuwe Leefstijlroer 2.0 en het gebruik hiervan in de spreekkamer besproken.

Het Leefstijlroer is ontstaan vanuit de behoefte van zorgprofessionals om een praktisch handvat te hebben om leefstijl te implementeren in de spreekkamer. Het is een gespreksinstrument om leefstijl bespreekbaar te maken en een eerste aanzet te geven tot leefstijlverandering.

Het doel van het Leefstijlroer is om met de patiënt in gesprek te gaan over de aspecten die voor zijn/haar gezondheid van belang zijn, vanuit het perspectief van de patiënt zelf. Ten alle tijden heeft de patiënt de regie en signaleert de zorgprofessional en stimuleert en motiveert de patiënt tot bewustwording en verandering. De zorgprofessional begeleidt de patiënt hierin verwijst door waar nodig.

Praktische informatie


Alleen live deelname aan deze online scholing is mogelijk. Het is niet achteraf terug te kijken.

Kosten

€ 35,- voor leden van Vereniging Arts en Leefstijl en abonnees en lezers van (1 van de titels van) Prelum of AccreDidact
€ 55,- voor niet-abonnees

Accreditatie

2 punten bij:

  • Kwaliteitsregister Verpleegkundigen & Verzorgenden (V&VN)
  • Kwaliteitsregister van de LV POH-GGZ (Praktijkondersteuner Huisarts - Geestelijke Gezondheidszorg)
  • Artsenfederatie KNMG (Algemene Nascholing (ABAN))*
  • Nederlandse Vereniging van Praktijkondersteuners (NVvPO)
  • Verpleegkundig Specialisten Register (VSR)

*Voorwaarde is dat je live aanwezig bent en na afloop de toets maakt.

Certificaat

Deelnemers die niet bij een van bovenstaande accreditatiebureaus zijn aangesloten ontvangen na afloop een certificaat als bewijs van deelname. 

Leefstijlpunten

Deelname aan deze scholing levert 2 Leefstijlpunten voor het Leefstijlvignet op. Meer informatie over het Leefstijlvignet vind je hier

 

Spreker


Mijn naam is Janneke Stolker, huisarts, (gast)docent geneeskundeopleiding en eigenaar van Leefstijlaanpak. Na 10 jaar in de huisartsenpraktijk merkte ik, dat het patiënten en mijzelf veel meer energie bracht, wanneer het lukte om patiënten meer regie te laten krijgen over hun ziekte of klachtenpatroon. Door naast de patiënt te staan en mee te denken op welk gebied zij konden werken aan een gezondere leefstijl gaf patiënten meer energie, verbinding en (zelf)vertrouwen. Dit inzicht gaf mij de motivatie om te starten met mijn bedrijf Leefstijlaanpak. Daarmee deel ik kennis en probeer ik collega's en organisaties te activeren tot een bewustere en gezondere leefstijl. Verder ben ik actief lid en trotse ambassadeur van de Vereniging Arts en Leefstijl en deel ik hun missie om Nederland gezonder te maken.