De afgelopen jaren heeft Vereniging Arts en Leefstijl meerdere congressen georganiseerd, ook wel 'De Arts en Leefstijl Week'. Hieronder kun je de terugblikken lezen van voorgaande congressen.

Terugblik congres 2021: 10 jaar Leefstijl, natuurlijk!


Met trots kijken we terug op ons Jubileumcongres ‘10 jaar Leefstijl, natuurlijk!’ dat plaatsvond van 22 – 26 november 2021. Vanwege de coronacrisis waren we genoodzaakt ook dit jaar het congres online te houden maar dat heeft ons er niet van weerhouden om een succesvol, inspirerend en verbindend online event neer te zetten!

Op een spectaculair online platform vond de virtuele ‘Week van Arts en Leefstijl’ plaats met 4 thema-avonden en een live-uitzending op vrijdagochtend 26 november vanuit het hoofdkantoor van de Rabobank in Utrecht. Een week lang werd online door ruim 800 deelnemers meer dan 40 lezingen gevolgd van o.a. Robert Lustig, Angela Maas, Machteld Huber, David Unwin, Remco Kort en vele anderen nationale en internationale sprekers. Leefstijl werd van diverse kanten belicht door de verschillende thema’s die aan bod kwamen waaronder het microbioom, oncologie, gezonde leefomgeving en mentale weerbaarheid.

De live-uitzending op vrijdag werd geopend door de grondleggers Martijn van Beek en Barbara Kerstens. Presentaties door jonge duurzame dokters, beleidsmakers en verzekeraars werden afgewisseld met prikkelende ronde tafel discussies, geleid door dagvoorzitter Joost Hoebink en Iris de Vries. De dag werd afgesloten met de bekendmaking van de Leefstijlprofessional(s) van het jaar 2021!

Vol enthousiasme werd er gedurende de week door de deelnemers genetwerkt, gechat en gediscussieerd op het platform en in de speciale congres-app die door alle deelnemers kon worden gedownload. Deelnemers lieten weten dat het congres energie en vertrouwen geeft dat in de (nabije) toekomst leefstijl integraal onderdeel zal uitmaken van de gezondheidszorg! Bekijk hieronder de aftermovie van het Jubileumcongres.

Aftermovie 2021

Iris de Vries over de Week van Arts en Leefstijl 2021

Finalisten Leefstijlprofessional 2021

Het congres van 2021 werd mede mogelijk gemaakt door onze partners

9de Jaarcongres ‘De Week van Arts en Leefstijl’


Met trots kijken we terug op ons 9de Jaarcongres ‘De Week van Arts en Leefstijl’. Vanwege corona hebben we het fysieke congres dat in april zou plaatsvinden in de Jaarbeurs volledig omgezet naar een online congres in de week 21 – 25 september 2020. Vereniging Arts en Leefstijl heeft als eerste de stap naar een online event durven zetten en dat deden we heel succesvol.

Op een spectaculair online platform vond de virtuele ‘Week van Arts en Leefstijl’ plaats met 4 thema-avonden en een live-uitzending op vrijdagochtend 25 september. Ruim 850 deelnemers hebben meer dan 41 presentaties bijgewoond van o.a. Marian Kaljouw, Pim Assendelft, Douwe Atsma en vele anderen. Er was veel enthousiasme en volop interactie tussen deelnemers en sprekers in de chat, netwerkcarrousels, in de virtuele stands van 35 exposanten en in de speciale congres-app die door alle deelnemers konden worden gedownload.

Het thema ‘Leefstijl, juist nu!’ is op de kaart gezet: met voorbeelden uit de praktijk voor patiënten en voor medewerkers, bijv. in het Reinier de Graaf ziekenhuis, wetenschappelijke achtergrond, met aandacht voor financiering en beleid, E-health oplossingen. Bekijk hieronder de aftermovie.

Aftermovie 2020

Leefstijlprofessional 2020

Anne-Margreeth Krijger-Dijkema is apotheker bij Academische Apotheek Stevenshof en ze was projectleider van de pilot ‘Diabetypering en Leefstijl Als Medicijn (DLAM)’. Lees meer


 

Het congres van 2020 werd mede mogelijk gemaakt door onze partners

 

Terugblik 2019


Arts en Leefstijl Jaarcongres 2019 ‘De eerste 1.000 dagen’ 5 april 2019 in de Jaarbeurs.

 

 

"Gezonde foetus...100-jarige?"

Een goed begin is méér dan het halve werk!

Vrijdag 5 april 2019, Beatrix Theater Utrecht

 

Wat weten we over het effect van voeding en leefstijl voor de conceptie.
Tijdens de zwangerschap en in de eerste twee levensjaren?
Wat zijn de laatste wetenschappelijke en praktijkinzichten uit de voortplantingsgeneeskunde, de verloskunde en de kindergeneeskunde?
Wat gaat het programma Kansrijke start van minister de Jonge betekenen en veranderen in gemeentes?
En wat betekent dit alles voor mijn patiënten en mijn dagelijks werk?

 

Leefstijlprofessional 2019


Norbert van den Hurk, huisarts in Leende en Hans van Kuijk, sportarts St. Anna Ziekenhuis zijn initiatiefnemers van GezondDorp Leende. Zij zetten zich in om een samenleving te creëren, waarin bewoners op een vitale manier oud worden, door mensen te stimuleren te bewegen en gezond en koolhydraatarm te eten. Het terugdringen van welvaartsziekten zoals obesitas, diabetes mellitus type 2 en hypertensie zijn daarbij de gevolgen. 

Terug naar congrespagina