Leefstijl - een Panacee voor de GGZ

Aanvang:
Donderdag 30 juni 2022 19:30 uur
Einde:
Donderdag 30 juni 2022 21:00 uur

Inschrijven voor deze activiteit is niet meer mogelijk.
Als je nog geen account hebt, word je eerst gevraagd een gratis account aan te maken. Dit zodat we na afloop de accreditatie en certificering kunnen vastleggen. Na verificatie van je account kun je de inschrijving vervolgen. De inschrijving is voltooid zodra je een betaalbevestiging hebt ontvangen.

Over deze scholing

Er is een toegenomen belangstelling voor leefstijl in de (G)GZ; vooral voor de invloed van bewegen en voeding. Echter ook andere leefstijlfactoren, zoals ontspanning, slaap en zingeving hebben een aanzienlijke invloed op de mentale gezondheid. Tijdens deze online scholing gaan we in op wetenschappelijke en klinische aspecten van de invloed van voeding, beweging, chronische stress, slaap en zingeving op de mentale gezondheid van patienten en zorgverleners in de GGZ.

Na afloop van de scholing weet je

  • Wat de invloed van leefstijl is op chronische ziekten;
  • De effecten van leefstijl op psychische stoornissen;
  • Het werkingsmechanismen van leefstijl;
  • Waarom leefstijlverandering moeilijk is;
  • Hoe toch duurzame gedragsverandering te bereiken.

 

Praktische informatie

Kosten

€35,- voor leden, €15,- voor studentleden en €50,- voor niet leden.

Accreditatie

  • 2 punten bij KNMG (ABAN)* voor (huis)artsen, medische specialisten en psychiaters (NVvP)
  • 2 punten bij LV POH-GGZ voor praktijkondersteuners geestelijke gezondheidszorg
  • 2 punten bij VSR voor verpleegkundigen geestelijke gezondheidszorg
  • 2 punten bij V&VN  (scholing algemeen) voor o.a. verpleegkundigen

*Voorwaarde is dat je live aanwezig bent tijdens het webinar en na afloop de toets maakt.

Certificaat

Deelnemers die niet bij een van bovenstaande accreditatiebureaus zijn aangesloten ontvangen na afloop een certificaat als bewijs van deelname. 

Leefstijlpunten

Deelname aan deze scholing levert 2 Leefstijlpunten voor het Leefstijlvignet op. Deze 2 punten zijn voor de categorie Extra. Meer informatie over het Leefstijlvignet vind je hier.

 

Over Rogier Hoenders

Rogier Hoenders (49) is psychiater, hoofd onderzoek en hoofd inhoudelijke zaken van TOP GGZ afdeling Centrum Integrale Psychiatrie (CIP) van Lentis. Rogier is initiator en inhoudelijk projectleider van "Lentis Leefstijl", waarbij patiënten en medewerkers getraind worden in leefstijl vaardigheden (voeding, beweging, ontspanning, slaap en zingeving). In 2020 (2e plaats) en 2021 (gedeelde 1e plaats) werd hij genomineerd door Vereniging Arts en Leefstijl voor leefstijl professional van het jaar. Hij werkte jarenlang als (waarnemend) opleider psychiatrie en geeft onderwijs aan artsen psychologen in opleiding. Hij geeft tevens frequent bij en nascholing voor (huis)artsen en medisch specialisten in binnen- en buiteland.