Bewegen als Medicijn

Aanvang:
Dinsdag 14 november 2023 20:00 uur
Einde:
Dinsdag 14 november 2023 21:30 uur

Inschrijven voor deze activiteit is niet meer mogelijk.
Heb je nog geen account bij Arts en Leefstijl? Dan word je gevraagd om deze aan te maken. Je gegevens worden uitsluitend gebruikt voor deze activiteit en vastlegging van de (eventuele) accreditatie en certificering. Je wordt gevraagd je e-mailadres te verifiëren. Geen bericht ontvangen? ⚠️ Controleer dan je map ongewenste e-mail. Na verificatie van je account kun je de inschrijving vervolgen. Je inschrijving is voltooid zodra je een betaalbevestiging hebt ontvangen.​

Bewegen als Medicijn

Juist bij chronische aandoeningen?


Bewegen is belangrijk in preventie van chronische aandoeningen. Daarnaast vergroot het de kwaliteit van leven. Bewegen is vrijwel altijd mogelijk, welke aandoening de patiënt ook heeft. Het vraagt echter wel om een oplossing op maat. Een grote rol hierbij speelt de motivatie van de patiënt, het helpt om de wensen van de patiënt te kennen en erkennen.

Tijdens deze online scholing gaan we in op de meest voorkomende chronische aandoeningen in de huisartsenpraktijk, te weten hart- en vaatziekten waaronder ischemische hartziekten, hypertensie en hypothyreoïdie.

In de casuïstiek wordt vervolgens ingegaan op het prehabilitatie proces (fit for surgery) en waarom dit van belang is.

Zeker belangrijk in het geheel is de rol van de huisarts: wat kan er in de eerste lijn nog voordat men in het ziekenhuis komt?

Na afloop weet je:

  • Waarom is bewegen bij gezonde mensen en patiënten nuttig/noodzakelijk?
  • Welke adviezen kan ik geven aan mijn patiënten en hoe geef ik die vorm?
  • Welke aandachtspunten zijn er bij chronisch zieken tav bewegen?

Oud deelnemers over deze scholing

"Veel ervaring en duidelijke uitleg"
"Erg interessant en inspirerend, goed onderbouwd"
"Prettige spreekster. Zit goed in de stof, reageerde goed op vragen."

Gemiddeld beoordeeld met een 7.8!

Praktische informatie


Kosten

€35,- voor leden van Vereniging Arts en Leefstijl, €15,- voor studentleden en €50,- voor niet leden.

Lid worden? Lees hier meer over de voordelen en hoe je lid wordt.

Terugkijken

Kun je niet op de gegeven datum en tijdstip online aanwezig zijn? Geen probleem. Schrijf je wél in en dan krijg je na afloop een hand-out en een twee weken geldige terugkijklink (zonder accreditatie). 

Accreditatie

2 punten bij:

  • Artsenfederatie KNMG (Algemene Nascholing (ABAN)*
  • Nederlandse Vereniging van Praktijkondersteuners (NVvPO)
  • Verpleegkundig Specialisten Register (VSR)

*Voor accreditatie bij KNMG is het een voorwaarde dat je live aanwezig bent tijdens het webinar én na afloop de toets maakt.

​Certificaat

Deelnemers die niet bij een van bovenstaande accreditatiebureaus zijn aangesloten ontvangen na afloop een certificaat als bewijs van deelname. Hiermee kan je accreditatie-uren buiten eigen vakgebied toegekend krijgen (regeling deskundigheidsbevordering buiten eigen vakgebied).

Leefstijlpunten

Deelname aan deze scholing levert 2 Leefstijlpunten voor het Leefstijlvignet op. Meer informatie over het Leefstijlvignet vind je hier.

Spreker


Anne van Vegchel-Hindriks is een bevlogen sport- en teamarts met een eigen actieve sportcarrière in handbal, eredivisie en Europees. Na haar opleiding sportgeneeskunde bij UMC Utrecht, heeft ze gewerkt als teamarts gewerkt bij verschillende instanties zoals het Nederlands zitvolleybal team dames, Amphia ziekenhuis Breda en Saltro. Op dit moment is ze werkzaam als sportarts bij Artrose Instituut Nederland, ADRZ Goes, Bravis ziekenhuis Roosendaal en als teamarts Nederlands korfbal senioren en onder 21 en 23 jaar. Naast haar werk als sport- en teamarts geeft ze diverse nascholingen voor fysiotherapeuten, huisartsen en sportartsen in opleiding. Ze is sinds 2018 lid van de medische commissie KNKV (Koninklijke Nederlandse Korfbal bond) en sinds 2022 voorzitter van de medische commissie KNKV.