Hoe ontwerp ik blijvende gedragsverandering?

Aanvang:
Donderdag 7 december 2023 19:30 uur
Einde:
Donderdag 7 december 2023 21:00 uur

Inschrijven voor deze activiteit is niet meer mogelijk.

 

Heb je nog geen account bij Arts en Leefstijl? Dan word je gevraagd om deze aan te maken. Je gegevens worden uitsluitend gebruikt voor deze activiteit en vastlegging van de (eventuele) accreditatie en certificering. Je wordt gevraagd je e-mailadres te verifiëren. Geen bericht ontvangen? ⚠️ Controleer dan je map ongewenste e-mail. Na verificatie van je account kun je de inschrijving vervolgen. Je inschrijving is voltooid zodra je een betaalbevestiging hebt ontvangen.​

Over gedragsverandering

Tijdens deze scholing bespreken we de verschillende aspecten van ‘gedrag’ en ‘gedragsverandering’ met betrekking tot een gezonde leefstijl. Want een gezonde leefstijl heeft allerlei voordelen voor patiënten, maar hoe motiveer je iemand tot het gewenste gedrag? En hoe blijft iemand gemotiveerd voor gezonde(re) keuzes?

Gebruikmakend van wetenschappelijk onderzoek en evidence-based ervaringen gaan we in op verschillende vormen van gedragsverandering, het belang van intrinsieke motivatie en bespreken we gesprekstechnieken. Centraal daarbij staat hoe je dit morgen in je eigen praktijk kunt toepassen.

Tijdens deze scholing gaat huisarts Chris Otten in op:

  • Gedrag en gedragsverandering: verklaren van gedrag, hoe zit het met de motivatie?
  • 3 manieren om gedrag te veranderen
  • Wat kan je daar concreet nu mee? Hoe is deze kennis toepasbaar in de spreekkamer?

Oud deelnemers over deze scholing

"Lekker praktisch"
"Duidelijke uitleg en opbouw"

"Veel informatie!"

Gemiddeld beoordeeld met een 8.0!

Praktische informatie


Kosten

€35,- voor leden van Vereniging Arts en Leefstijl, €15,- voor studentleden en €50,- voor niet leden.

Lid worden? Lees hier meer over de voordelen en hoe je lid wordt.

Terugkijken

Kun je niet op de gegeven datum en tijdstip online aanwezig zijn? Geen probleem. Schrijf je wél in en dan krijg je na afloop een hand-out en een twee weken geldige terugkijklink (zonder accreditatie). 

Accreditatie

1 punt bij:

  • Artsenfederatie KNMG (Algemene Nascholing (ABAN)*
  • Verpleegkundig Specialisten Register (VSR)

2 punten bij

  • Nederlandse Vereniging van Praktijkondersteuners (NVvPO)

*Voor accreditatie bij KNMG is het een voorwaarde dat je live aanwezig bent tijdens het webinar én na afloop de toets maakt.

​Certificaat

Deelnemers die niet bij een van bovenstaande accreditatiebureaus zijn aangesloten ontvangen na afloop een certificaat als bewijs van deelname. Hiermee kan je accreditatie-uren buiten eigen vakgebied toegekend krijgen (regeling deskundigheidsbevordering buiten eigen vakgebied).

Leefstijlpunten

Deelname aan deze scholing levert 2 Leefstijlpunten voor het Leefstijlvignet op. Meer informatie over het Leefstijlvignet vind je hier.

Spreker

Chris Otten is huisarts te Leiden bij Jonkers & Otten, Huisartsenzorg. Chris is daarnaast adviseur van het ROHWN-Kwaliteitsteam op het gebied van leefstijl.  

Zijn interesse in leefstijl begon tijdens de huisartsenopleiding. Sinds die tijd volgt hij alle ontwikkelingen op de voet om ze ook toe te kunnen passen in de praktijk. Door zich aan te sluiten bij Arts en Leefstijl in 2016 en de congressen en nascholingen te volgen, heeft hij zijn kennis verder verdiept en verbreed.