13 tot en met 17 maart is de Arts en Leefstijl Week, over ‘Leefstijl Werkt!’

Een week lang kun je je ‘s avonds van 19.30-21.30 uur en vrijdag van 9.30-13.00 uur onderdompelen in de kennis van nationale en internationale sprekers. Zo ben je weer helemaal op de hoogte van de laatste onderzoeksresultaten, praktijkervaringen en inzichten rond leefstijl en duurzaamheid! Een actueel en waardevol event waarvan je zo min mogelijk wilt missen!

Van zorg naar gezondheid

Leefstijl bespreekbaar maken en leefstijlgeneeskunde toepassen is cruciaal om zorg toegankelijk en mensen gezond te houden. De benodigde transitie is een opgave die de gehele samenleving raakt. Dit congres helpt zorgprofessionals om hier de juiste aandacht aan te geven, en leefstijlgeneeskunde en het leefstijlgesprek toe te passen in de praktijk. Ook in een kort consult. Gerenommeerde sprekers helpen je om het geleerde meteen in je eigen praktijk of werkomgeving toe te passen.

Het programma


Van maandag 13 tot en met donderdag 16 maart zijn er digitale sessies: tussen 19.30 en 21.30 uur. Je hebt telkens keuze uit twee of drie lezingen.

Vrijdag 17 maart vindt het congres van 9.30 tot 13.00 uur hybride plaats: digitaal én live in Utrecht. Deze ochtend staat in het teken van korte lezingen, gevolgd door rondetafeldiscussies over specifieke thema’s.

Bij alle programmaonderdelen ligt de nadruk op een of meer van deze aspecten: 

  • Gedrag - Als gezondheidsbevorderaar kun je mensen als geen ander begeleiden naar een gezonde leefstijl. Maar hoe zet je die gedragsverandering in? En hoe ondersteun je iemand die gezonder wil leven? 
  • Gezond - Leefstijl krijgt een steeds groter belang in de geneeskunde en zorg. Welke instrumenten kun je inzetten om de lichamelijke en geestelijke gezondheid van mensen te beïnvloeden? En hoe pak je dit aan?
  • Groen - Gezonder leven en terugdringen van de ziektelast, hangt nauw samen met de zorg voor een gezonde natuur en planeet. Hoe kunnen zorginstellingen en zorgprofessionals nog meer bijdragen aan vergroening van de zorg en planetaire gezondheid?
Voor wie?

Ons jaarcongres wordt speciaal samengesteld voor zorgverleners uit eerste en tweede lijn, beleidsmakers en verzekeraars. Het congres wordt geaccrediteerd door KNMG (ABAN), KNMP (OA), VSR, V&VN, NVvPO en LV POH-GGZ. In 2021 verwelkomden wij ruim 800 deelnemers uit een breed scala van beroepsgroepen in de zorg.

Bij de live opnames is plaats voor maximaal 175 deelnemers. Wil je aanwezig zijn en live bijpraten met collega’s en sprekers? Door je tijdig op te geven, ben je zeker van een plek! Via het platform zijn alle lezingen terug te kijken, tot vier weken na 17 maart. Daarnaast kun je de hele week met elkaar in gesprek via de app en de speciale netwerkcarrousel.

Stay tuned

Vooraanstaande sprekers waaronder Jet Bussemaker, Bertine Lahuis, Fenna Heyning, Baukje van den Heuvel en Shakib Sana hebben al bevestigd. In de komende weken vertellen we je meer over de andere sprekers.

Als je hieronder je emailadres invult, informeren wij je als er meer bekend is over het programma en wanneer de kaartverkoop van start gaat.

Sprekers


De lezingen worden gegeven door artsen, wetenschappers en specialisten die binnen hun vakgebied vooroplopen in het toepassen van leefstijl in de praktijk. Met trots stellen we onderstaande sprekers alvast aan je voor (deze pagina wordt steeds aangevuld).

Bekijk hier de sprekers

Douwe Atsma
Kirsten Berk
Jet Bussemaker
Barbara Doeleman - van Veldhoven
Myrthe Frissen
Baukje van den Heuvel
Eva Noorda
Michel van Schaik
Boyd Thijssens
Hugo Touw
Daphne Uyterlinden
Iris de Vries
Fenna Heyning
Bertine Lahuis
Shakib Sana

Accreditatie


Accreditatie voor het congres wordt aangevraagd bij:

  • Artsenfederatie KNMG (Algemene Nascholing (ABAN)
  • De Koninklijke Nederlandse Maatschappij ter bevordering der Pharmacie (KNMP - openbare apothekers (OA)
  • Kwaliteitsregister Verpleegkundigen & Verzorgenden (V&VN)
  • Verpleegkundig Specialisten Register (VSR)
  • Nederlandse Vereniging van Praktijkondersteuners (NVvPO)
  • Kwaliteitsregister van de LV POH-GGZ (Praktijkondersteuner Huisarts - Geestelijke Gezondheidszorg)

Accreditatiepunten worden per programmaonderdeel gegeven: dus voor de vier thema-avonden (13 – 16 maart) én voor vrijdag 17 maart krijg je punten.

Lees meer over de accreditatie

Logo Artsenfederatie KNMG Algemene Nascholing (ABAN)
Logo Koninklijke Nederlandse Maatschappij ter bevordering der Pharmacie
Logo Kwaliteitsregister Verpleegkundigen & Verzorgenden (V&VN)
Logo Nederlandse Vereniging van Praktijkondersteuners (NVvPO)
Logo Verpleegkundig Specialisten Register

Praktische informatie


Van maandag 13 tot en met donderdag 16 maart zijn er digitale sessies in de avonden. En vrijdag 17 maart vindt het congres van 9.30 tot 13.00 uur hybride plaats: digitaal én live in Utrecht.

Dag Datum Tijd Locatie
Maandag 13 maart 2023 19.30 - 21.30 uur Online
Dinsdag 14 maart 2023 19.30 - 21.30 uur Online
Woensdag 15 maart 2023 19.30 - 21.30 uur Online
Donderdag 16 maart 2023 19.30 - 21.30 uur Online
Vrijdag 17 maart 2023  09.30 - 14.00 uur Online en LIVE

 

Lees hier de FAQ