Inspiratiesessie 2diabeat: Samen op weg naar een gezondere wijk

Aanvang:
Dinsdag 28 maart 2023 19:30 uur
Einde:
Dinsdag 28 maart 2023 21:30 uur

Inschrijven voor deze activiteit is niet meer mogelijk.

 

Heb je nog geen account bij Arts en Leefstijl? Dan word je gevraagd om deze (gratis) aan te maken. Je gegevens worden uitsluitend gebruikt voor deze activiteit en vastlegging van de (eventuele) accreditatie en certificering. Hiervoor word je gevraagd je e-mailadres te verifiëren (controleer ook je map ongewenste e-mail). Na verificatie van je e-mailadres kun je de inschrijving vervolgen. Je inschrijving is voltooid zodra je een betaalbevestiging hebt ontvangen.​

Over de inspiratiesessie


Steeds meer zorgverleners zien het belang van preventie en willen een bijdrage leveren aan de gezonde(re) wijk. Ben jij zo’n zorgverlener? Dan is deze inspiratiesessie echt iets voor jou!

Het creëren van een gezonde(re) leefomgeving in wijken – en daarmee de opmars van diabetes type 2 stoppen - daar doen we het namelijk voor. Tijdens deze inspiratiesessie kom je alles te weten over het landelijke 2diabeat programma. Vanuit 2diabeat kunnen we je helpen jouw ambitie te realiseren. We zullen je daarom tijdens deze sessie meenemen in de ondersteuning die we bieden. Daarnaast zullen er betrokkenen uit de 2diabeat wijken aanwezig zijn om hun reeds opgedane ervaringen met jou te delen. Benieuwd naar hoe jij aan de slag kan gaan in jouw wijk? Meld je dan snel aan!

Leerdoelen

Als deelnemer aan deze inspiratiesessie word je geïnformeerd over hoe je aan de slag kan gaan in jouw wijk en hoe we jou daarin kunnen ondersteunen vanuit het landelijke programma. Voorafgaand aan de sessie maak je de e-learning ‘Leefstijl in de spreekkamer’ en tijdens de sessie is er een docent van Arts en Leefstijl om vragen over de e-learning te beantwoorden. Naast de ervaringen van betrokkenen uit 2diabeat wijken, wordt er tijdens de sessie ook stil gestaan bij de situatie in jouw wijk. Welke stappen kunnen in jouw wijk worden ondernomen op weg naar een gezondere leefomgeving? Zelf ook een 2diabeat wijk worden? Mogelijk dat we na deze sessie met jou aan de slag gaan!

Inclusief e-learning

Wanneer je je inschrijft voor de inspiratiesessie ontvang je ook toegang tot de geaccrediteerde e-learning 'Leefstijl in de spreekkamer' van Vereniging Arts en Leefstijl. We adviseren je om deze voor aanvang van de inspiratiesessie te volgen. Tijdens de inspiratiesessie is er namelijk ruimte voor het stellen van vragen over de e-learning.

Praktische informatie


Doelgroep

De online bijeenkomst is voor iedereen toegankelijk. Wanneer jij gemotiveerd bent om vanuit jouw bestaande rol bij te dragen aan het verbeteren van een gezonde leefomgeving in jouw wijk, dan ben je bij dit webinar zeker aan het juiste adres.  

Daarnaast is de e-learning 'Leefstijl in de spreekkamer' geaccrediteerd voor artsen, verpleegkundig (specialisten), praktijkondersteuners, physican assistants en apothekers. 

  • ABAN (KNMG): 0,5 punt
  • V&VN en VSR: 1 punt
  • NAPA: 1 punt
  • NVvPO: 1 punt
  • KNMP (OA): 1 punt

Kosten

Leden van Arts en Leefstijl: €35 | Niet-leden: €65
Deze prijs is inclusief de e-learning 'Leefstijl in de spreekkamer' ter waarde van €80.

Toegang

De inspiratiesessie vindt online plaats via het programma Zoom. Via 2diabeat ontvang je voor 28 maart een e-mail met de inloggegevens. 

De inloggegevens van de e-learning ontvang je direct nadat je inschrijving voor de inspiratiesessie is voltooid. Geen mail ontvangen? Stuur dan een bericht naar info@artsenleefstijl.nl. 

Sprekers

Maarten Ploeg, programmadirecteur van 2diabeat, verzorgt de online bijeenkomst. Daarnaast is Inge Nobacht – huisarts en lokale aanjager in Nijmegen-Noord – aanwezig om ervaringen met het 2diabeat programma te delen.

Huisarts en ambassadeur van Arts en Leefstijl Jan Willem Wennemars is aanwezig om je vragen over leefstijl en specifiek de e-learning te beantwoorden.