Voeding wordt vaak gezien als een van de oorzaken van chronische ziekten. Maar voeding kan ook bijdragen aan de verbetering van chronische fysieke en mentale aandoeningen. In de online scholing op dinsdagavond 27 september wordt, aan de hand van recente onderzoeken, door interventiecardioloog dr. Annemieke Jansen besproken hoe praktische en haalbare voedingsinterventies kunnen worden ingezet in het verminderen van fysieke en mentale klachten. Ook bespreken we voedingshypes en mythes aan de hand van wetenschappelijk onderzoek en wordt de invloed van voeding op andere leefstijlpijlers zoals slaap en stress behandeld.
Kosten
Leden van Vereniging Arts en Leefstijl: €35
Studentleden: €15
Niet-leden: €50
Lid worden? Lees hier meer over de voordelen en hoe je lid wordt.
Accreditatie
In aanvraag bij:
*Voorwaarde is dat je live aanwezig bent tijdens het webinar en na afloop de toets maakt.
Certificaat
Deelnemers die niet bij een van bovenstaande accreditatiebureaus zijn aangesloten ontvangen na afloop een certificaat als bewijs van deelname.
Leefstijlpunten
Deelname aan deze scholing levert 2 Leefstijlpunten voor het Leefstijlvignet op. Deze 2 punten zijn voor de categorie pijlers. Meer informatie over het Leefstijlvignet vind je hier.
Annemieke Jansen is algemeen cardioloog in het Groene Hart Ziekenhuis in Gouda. Ze heeft zich gespecialiseerd in beeldvorming bij hartfalen, wat leidde tot een promotieonderzoek aan de TU Eindhoven. Naast het voornoemde aandachtsgebied heeft ze grote interesse voor het vrouwenhart en de preventieve cardiologie.
Annemieke doet al jaren onderzoek naar de preventieve werking van gezonde voeding voor hart- en vaatziekten, De gevolgen van ons eet- en leefpatroon voor ons lichaam staan daarbij centraal.
Samen met haar zus, Janine – grafisch vormgever, foodfotograaf en fervent kok, die de zienswijze en bevindingen van Annemieke naar de praktijk vertaalt – schreef ze drie goed ontvangen kookboeken: Hartstikke lekker. Voorkomen is beter dan genezen; Hartstikke mediterraan. Langer, fitter en slanker leven dankzij de mediterrane keuken; en Mooi mediterraan. Vier het leven en val af!.
Met zwager Joris Vermeulen schreef Annemieke Hart voor je lijf. Leefstijladviezen van een cardioloog.
Annemieke heeft met haar zus onder de naam Jansen & Jansen een wekelijkse column in dagblad Trouw en ze leveren bijdragen aan elke editie van het tijdschrift De smaak van Italië.