Pak Hypertensie Aan - deel 2 (casu´stiek)

Aanvang:
Dinsdag 15 februari 2022 20:00 uur
Einde:
Dinsdag 15 februari 2022 21:30 uur

Inschrijven voor deze activiteit is niet meer mogelijk.
Als je nog geen account hebt, word je eerst gevraagd een gratis account aan te maken. Dit zodat we na afloop de accreditatie en certificering kunnen vastleggen. Na verificatie van je account kun je de inschrijving vervolgen. De inschrijving is voltooid zodra je een betaalbevestiging hebt ontvangen.

Deel 2 van de scholing Pak Hypertensie Aan

Deze scholing is het vervolg van het gelijknamige scholing van 1 februari. In deel 1 is hypertensie besproken als één van de meest voorkomende chronische aandoeningen. Tijdens deel 1 wordt uitgebreid ingegaan op hoe de verschillende leefstijlaspecten ingezet kunnen worden bij de behandeling van hypertensie.  

Dat is vooral de (praktijkgerichte) theorie en tijdens deze tweede scholing gaat interventiecardioloog Tamara Aipassa verder inzoomen op de praktijk met het bespreken van aansprekende casuïstiek (ook van de deelnemers).

Let op: deelnemen aan deel 2 van de scholing ‘Pak Hypertensie Aan’ is alleen mogelijk indien deel 1 is gevolgd. Deel 1 wordt gegeven op dinsdagavond 1 februari. Inschrijven voor deel 1 kan via deze link.

Praktische informatie

Kosten:

€35,- voor leden, €15,- voor studentleden en €50,- voor niet leden.

Accreditatie voor deel 2 van de scholing Pak Hypertensie Aan

  • 1 accreditatiepunt bij KNMG (ABAN) (artsen)*
  • 2 accreditatiepunt bij NVvPO (praktijkondersteuners en praktijkverpleegkundigen)
  • 2 accreditatiepunten bij V&VN (verpleegkundigen)
  • 2 accreditatiepunten bij CADD van NVDA (doktersassistenten)

*Voorwaarde is dat je live aanwezig bent tijdens het webinar en na afloop de toets maakt.

Wanneer je ook deelneemt aan deel 1 ontvang je in totaal 3 accreditatiepunten (en 2 punten bij KNMG (ABAN)).

Certificaat:

Deelnemers die niet bij een van bovenstaande accreditatiebureaus zijn aangesloten ontvangen na afloop een certificaat als bewijs van deelname. 

Leefstijlpunten

Deelname aan deze scholing levert 2 Leefstijlpunten voor het Leefstijlvignet op. Deze 2 punten zijn voor de categorie Basis. Meer informatie over het Leefstijlvignet kun je hier vinden.

Spreker: Tamara Aipassa

Deze scholing wordt gegeven door Tamara Aipassa, interventiecardioloog met passie voor de leefstijlgeneeskunde.

Het hart en de bloedvaten hebben mijn aandacht vanaf vroeg in de opleiding geneeskunde getrokken. Het besluit cardioloog, en dan specifiek interventiecardioloog, te worden was dan ook makkelijk gemaakt. De logica, de interventie mogelijkheden, de spoed situaties, de chronische begeleiding, dat maakt mijn vak mooi.

Maar hoe meer kransslagaderen ik dotterde, hoe meer het gevoel me bekroop dat ik niet alleen aan het einde van de ziekte aderverkalking wilde werken. Ik wilde ook daar zijn voordat de ziekte begon, bij de preventie.
Leefstijlgeneeskunde is complementair aan de technische behandelingen in mijn vak. Maar deze combinatie vraagt bewustwording, tijd en aandacht. Van zorgverleners en patiënten.

Het is mijn motivatie de leefstijlgeneeskunde meer naar de voorgrond te brengen, zodat ik kan voorkomen dat iemand (nogmaals) bij mij op de katheterisatiekamer komt voor een dotter.