Leefstijl en oncologie

Aanvang:
Dinsdag 22 juni 2021 20:00 uur
Einde:
Dinsdag 22 juni 2021 21:30 uur

Inschrijven voor deze activiteit is niet meer mogelijk.
Als je nog geen account hebt, word je eerst gevraagd een gratis account aan te maken. Dit zodat we na afloop de accreditatie en certificering kunnen vastleggen. Na verificatie van je account kun je de inschrijving vervolgen. De inschrijving is voltooid zodra je een betaalbevestiging hebt ontvangen.

Bij een kwart van alle patiënten met kanker die in eerste instantie succesvol zijn behandeld, komt binnen enkele jaren de kanker terug, vaak met een slechte afloop. Er zijn inmiddels voldoende aanwijzingen in de wetenschappelijke literatuur dat het risico op terugkeer bij bepaalde kankersoorten verlaagd kan worden door een gezonde leefstijl.

Eva Noorda legt hierin de nadruk op de leefstijlpeiler 'Ontspanning'. Er is hierbij aandacht voor het fysiologische mechanisme van stress en ontspanning en de wetenschappelijke literatuur die ondersteunt dat er een effect is van ontspanning op ervaren gezondheid.

Na afloop van deze scholing:

  • Ben je geïnspireerd en overtuigd van het bewijs en in het kader van ‘persoonsgerichte zorg’ om leefstijl mee te nemen in de behandeling;
  • Ben je bewust van de impact die je kunt maken op dat specifieke moment met de witte jas;
  • Spreek je dezelfde taal als het over leefstijl/gedragsverandering gaat;
  • Kun je direct en laagdrempelig de volgende dag aan de slag met dit onderwerp;
  • Weet je hoe de verschillende consulten op elkaar kunnen voortbouwen;
  • Wat niet werkt;
  • En weet je hoe je patiënten eenvoudig kunt doorverwijzen naar externe interventies.

Daarnaast geeft Eva een kleine tip van de sluier hoe door middel van motivational interviewing de patient te motiveren.

 

Kosten:

€35,- voor leden, €15,- voor studentleden en €50,- voor niet leden.

Accreditatie:

  • Voor 2 punten bij NVvPO (praktijkondersteuners).
  • Voor 1,5 punt bij OA (apothekers)
  • Voor 1 punt bij KNMG (ABAN, artsen)* en V&VN (verpleegkundigen)

*Voorwaarde is dat je live aanwezig bent tijdens het webinar en na afloop de toets maakt.

Certificaat:

Deelnemers die niet bij een van bovenstaande accreditatiebureaus zijn aangesloten ontvangen na afloop een certificaat als bewijs van deelname. 

Spreker

Deze scholing wordt gegeven door Eva Noorda. Zij is chirurg-oncoloog in Zwolle met als specialisatie de behandeling van borstkanker, huid- en wekedelenkanker. Hiernaast zet ze zich in het ziekenhuis in voor optimale organisatie van de borstkankerzorg waarin patiënt gerapporteerde uitkomsten leidend zijn. Ze is hiernaast meditatietrainer en docent ‘Yoga voor herstel’ bij YogaYou in Zwolle. Zij is hiermee gestart omdat zij in de kliniek merkte dat de nadruk vooral ligt op het fysiek beter maken van de patiënt, maar de ruimte wordt gemist voor patiënten om zich algeheel beter en krachtiger te voelen, weer te kunnen ontspannen en veranderingen te kunnen accepteren.