Mindfulness in de zorg

Aanvang:
Maandag 11 april 2022 19:30 uur
Einde:
Maandag 11 april 2022 21:00 uur

Inschrijven!

Deze scholing wordt volledig via het platform van BFC Compassionate Care & Mindful Medicine georganiseerd. Dit betekent dat zowel de inschrijving, de scholing, accreditatie en certificering door deze organisatie worden verzorgd.

Mindfulness en Compassie in de Medische Beroepspraktijk

Kalmte, focus en zelfzorg in het midden van alles dat speelt

Aandacht, opmerkzaamheid, open interesse en compassie vormen de basis van effectieve zorg. Daarnaast dragen deze kwaliteiten bij aan zelfzorg, veerkracht en professionele competenties. Ook worden mindfulnesstrainingen steeds vaker ingezet als interventies bij uiteenlopende klachten. Zeer relevant dus voor jou als professional in de zorg.

Tijdens deze interactieve workshop geeft Barbara Doeleman-van Veldhoven achtergrondinformatie over mindfulness en compassie vanuit verschillende perspectieven en oefen je met praktische kleine toepassingen van mindfulness in jouw dagelijkse beroepspraktijk.

Thema’s die aan bod komen:

  • Introductie mindfulness: betekenis, achtergrond en werkingsmechanismen
  • Mogelijkheden om vaardigheden van mindfulness te ontwikkelen
  • Mindfulness en effect op jouw professionele handelen
  • Mindfulness, compassie en mentaal-emotionele veerkracht van de zorgprofessional
  • Indicaties mindfulness-based interventies

Praktische informatie


Kosten

€35,- voor leden van Vereniging Arts en Leefstijl, €15,- voor studentleden en €50,- voor niet-leden.

Om gebruik te maken van het lidmaatschapsvoordeel vermeld dan je Arts en Leefstijl lidmaatschapsnummer op het inschrijfformulier.

Accreditatie:

  • 2 punten bij KNMG ABC1 (huisartsen)

Certificaat

Deelnemers die niet bij een van bovenstaande accreditatiebureaus zijn aangesloten ontvangen na afloop een certificaat als bewijs van deelname.

Inschrijven!

Leefstijlpunten


Omdat deze scholing via een partner wordt georganiseerd, worden er niet automatisch leefstijlpunten toegekend. Ben je lid en wil je wel graag leefstijlpunten ontvangen? Stuur dan je bewijs van deelname naar info@artsenleefstijl.nl

Spreker Barbara Doeleman-van Veldhoven

Barbara Doeleman-van Veldhoven is expert op het gebied van interventies en trainingen voor mensen en teams in zorg & organisatie die ingebed zijn in de principes van mindfulness en compassie. Haar passie is om mensen in cure en care te ondersteunen in het cultiveren van kwaliteiten van mindfulness- en compassie; enerzijds voor meer balans en veerkracht en anderzijds om teamwerk en performance te verstevigen.

Barbara staat bekend om de inspirerende, heldere en doorleefde wijze waarop zij mindfulness en compassie voor het voetlicht brengt. Inmiddels hebben duizenden artsen en andere zorgprofessionals in de zorg al trainingen en lessen bij haar gevolgd. Haar achtergrond maakt dat zij een brug kan slaan tussen organisatiedynamiek, gezondheidszorg, contemplatieve tradities, mindfulness, compassie en wetenschappelijke toepassingen van mindfulness-based programs.

Barbara werkt onder andere nauw samen met De Academie voor Medisch Specialisten, Federatie Medisch Specialisten, ESHPM , Amsterdam UMC en The King’s Fund. Tevens is zij bestuurder van de landelijke vereniging voor mindfulnesstrainers de VMBN en is zij directeur van BFC Compassionate Care & Mindful Medicine.