Extern: Bewegen als medicijn

Aanvang:
Donderdag 18 november 2021 20:00 uur
Einde:
Donderdag 18 november 2021 21:30 uur

Inschrijven!

Deze scholing wordt volledig via het platform van Prelum | Medische media en nascholing georganiseerd. Dit betekent dat zowel de inschrijving, de scholing, accreditatie en certificering door deze organisatie worden verzorgd.

Bewegen is zo oud als de mensheid. Vroeger stond bewegen direct in het teken van overleven. Nu is het een schoonheidsideaal, een verdienmodel, en hét middel om onze welvaartziekten te lijf te gaan.

Tijdens deze scholing geven we inzicht in deze transitie. We laten zien welke vijf grondmotorische eigenschappen belangrijk zijn voor optimale prestatie en welke fitheid nodig is voor een medische behandeling of operatie. Je leert waarom bewegen belangrijk is, en krijgt inzicht in hoe conditie, kracht en balans te berekenen en te verbeteren zijn.

Verder wordt gekeken naar de relatie tussen beweging en andere leefstijlfactoren zoals voeding en gedrag. Middels casuïstiek maken we bewegen inzichtelijk, toepasbaar en interessant. Zodat jij én je patiënten gezond(er) kunnen bewegen.

Een scholing door dr. Stefan van Rooijen, huisarts in opleiding en onderzoeker. Stefan is auteur van het boek ‘Fit4life’ over het verbeteren van gezondheid met leefstijlaanpassingen. Het boek biedt een praktische vertaalslag van duizenden wetenschappelijke artikelen en jarenlang onderzoek, aangevuld met tientallen tips van wetenschappers en ervaringsdeskundigen.

Kosten deelname live webinar
€ 55,- voor niet-leden en niet-abonnees
€ 35,- voor leden van Vereniging Arts & Leefstijl of abonnees en lezers van (1 van de titels van) Prelum

Accreditatie
Voor 2 nascholingspunten bij V&VN en voor 1 nascholingspunt bij KNMG (ABAN).
Andere zorgprofessionals en apothekers ontvangen na afloop op verzoek een certificaat.

Alleen live deelname aan dit webinar is mogelijk. Het webinar is niet achteraf terug te kijken.