Ontspanning, gezondheid en herstel na kanker

Aanvang:
Maandag 7 juni 2021 20:00 uur
Einde:
Maandag 7 juni 2021 21:30 uur

Momenteel is inschrijven voor deze activiteit niet mogelijk.
Als je nog geen account hebt, wordt je eerst gevraagd een gratis account aan te maken. Dit zodat we na afloop de accreditatie en certificering kunnen vastleggen. De inschrijving is voltooid zodra je een betaalbevestiging hebt ontvangen.

Geinteresseerd maar helaas verhinder op 7 juni? Op maandagavond 11 oktober wordt deze scholing nogmaals gegeven. Inschrijven voor 11 oktober gaat via deze link.

Een scholing over het effect van ontspanning op je gezondheid én die van de patient. We verdiepen ons in de achtergrond en het belang van de leefstijlpeiler 'Ontspanning'. Er is hierbij aandacht voor het fysiologische mechanisme van stress en ontspanning en de wetenschappelijke literatuur die ondersteunt dat er een effect is van ontspanning op ervaren gezondheid.

Na afloop van deze scholing weet je:

  • Hoe stress en ontspanning fysiologisch werken;
  • Wat het belang is van ontspanning als onderdeel van het leven voor gezondheid;
  • Wat het belang is van ontspanning als onderdeel van het herstelprogramma tijdens en na kanker;
  • Wat het belang is van ontspanning voor zorgmedewerkers zelf;

Daarnaast geeft Eva een kleine tip van de sluier hoe door middel van motivational interviewing de patient te motiveren.

 

Kosten:

€35,- voor leden, €15,- voor studentleden en €50,- voor niet leden.

Accreditatie:

  • 1 punt bij KNMG (ABAN, artsen)*
  • 1 punt bij V&VN (verpleegkundigen)
  • 2 punten bij NVVPO (praktijkondersteuners)

*Voorwaarde is dat je live aanwezig bent tijdens het webinar en na afloop de toets maakt.

Certificaat:

Deelnemers die niet bij een van bovenstaande accreditatiebureaus zijn aangesloten ontvangen na afloop een certificaat als bewijs van deelname. 

Spreker

Deze scholing wordt gegeven door Eva Noorda. Zij is chirurg-oncoloog in Zwolle met als specialisatie de behandeling van borstkanker, huid- en wekedelenkanker. Hiernaast zet ze zich in het ziekenhuis in voor optimale organisatie van de borstkankerzorg waarin patiënt gerapporteerde uitkomsten leidend zijn. Ze is hiernaast meditatietrainer en docent ‘Yoga voor herstel’ bij YogaYou in Zwolle. Zij is hiermee gestart omdat zij in de kliniek merkte dat de nadruk vooral ligt op het fysiek beter maken van de patiënt, maar de ruimte wordt gemist voor patiënten om zich algeheel beter en krachtiger te voelen, weer te kunnen ontspannen en veranderingen te kunnen accepteren.