Het Leefstijlroer - de onderbouwing

Aanvang:
Dinsdag 25 juni 2024 19:30 uur
Einde:
Dinsdag 25 juni 2024 21:00 uur

Heb je nog geen account bij Arts en Leefstijl? Dan word je gevraagd om deze aan te maken. Je gegevens worden uitsluitend gebruikt voor deze activiteit en vastlegging van de (eventuele) accreditatie en certificering. Je wordt gevraagd je e-mailadres te verifiëren. Geen bericht ontvangen? ⚠️ Controleer dan je map ongewenste e-mail. Na verificatie van je account kun je de inschrijving vervolgen. Je inschrijving is voltooid zodra je een betaalbevestiging hebt ontvangen.​

Over de scholing

Het Leefstijlroer - de onderbouwing

Wil jij als zorgprofessional jouw patiënten beter begeleiden naar een gezondere leefstijl? Volg dan onze scholing over het Leefstijlroer - de onderbouwing! Tijdens deze uitgebreide training wordt jouw kennis over leefstijl en de zes leefstijlpijlers verbreed en verdiept.

Je leert hoe je de nieuwste wetenschappelijke inzichten op het gebied van leefstijl effectief kunt toepassen in jouw praktijk. Door deze kennis te integreren in je dagelijkse werkzaamheden, kun je patiënten voorzien van praktische en toegankelijke informatie die hun leefstijl verbetert en ziektelast voorkomt of vermindert.

De scholing neemt je per pijler van het Leefstijlroer mee in de urgentie, fysiologie en toepassing in de praktijk. Je krijgt concrete handvatten aangereikt om direct aan de slag te gaan met onderwerpen zoals voeding, beweging, slaap, ontspanning en verbinding.

Na deze scholing ben je niet alleen beter uitgerust om je patiënten te ondersteunen, maar draag je ook bij aan een duurzamer en gezonder Nederland. Investeer in je eigen professionele ontwikkeling en maak verschil in de gezondheid van je patiënten. Schrijf je vandaag nog in en word een expert in leefstijlgeneeskunde!

Leerdoelen:

  • Inzicht in de fysiologie van de leefstijlpijlers: voeding, slaap, beweging, ontspanning, verbinding en middelen;
  • Inzicht in de wetenschappelijke kennis en onderzoeken waarop de adviezen van de pijlers zijn gebaseerd;
  • Inzicht in de urgentie van de pijlers met betrekking tot gezondheid en ziekte;
  • Vergroting van de kennis over het toepassen van de pijlers en adviezen in de praktijk.

Praktische informatie

Kosten

Leden van Vereniging Arts en Leefstijl: €35
Studentleden: €15
Niet-leden: €50

Lid worden? Lees hier meer over de voordelen en hoe je lid wordt.

Online scholing

Deze scholing wordt online gegeven. 24 uur voor aanvang ontvang je per e-mail een persoonlijke deelname link. Soms kan het gebeuren dat de e-mail niet in je postvak-in zit maar in de map ongewenste e-mail/spam, bekijk deze dan ook altijd.

Terugkijken

Kun je niet op de gegeven datum en tijdstip online aanwezig zijn? Geen probleem. Schrijf je wél in en dan krijg je na afloop een hand-out en een twee weken geldige terugkijklink (zonder accreditatie). 

Accreditatie

2 punten bij

  • Artsenfederatie KNMG (Algemene Nascholing (ABAN))*
  • Kwaliteitsregister Verpleegkundigen & Verzorgenden (V&VN)
  • Verpleegkundig Specialisten Register (VSR)
  • Nederlandse Vereniging van Praktijkondersteuners (NVvPO)

*Voorwaarde is dat je live aanwezig bent tijdens het webinar en na afloop de toets maakt.

Certificaat

Deelnemers die niet bij een van bovenstaande accreditatiebureaus zijn aangesloten ontvangen na afloop een certificaat als bewijs van deelname. Hiermee kan je accreditatie-uren buiten eigen vakgebied toegekend krijgen (regeling deskundigheidsbevordering buiten eigen vakgebied).

Leefstijlpunten

Deelname aan deze scholing levert 2 Leefstijlpunten voor het Leefstijlvignet op. Meer informatie over het Leefstijlvignet vind je hier.

De spreker

Alja Sluiter | kaderhuisarts spoedzorg, Leefstijlarts, Zorgbestuurder

Het is mijn overtuiging dat de focus van het genezen van ziekten moet verschuiven richting preventie, zelfmanagement, positieve psychologie, het aanspreken van de zelfredzaamheid en de eigen kracht van de mens. Wat ik als arts ambieer: de mens/organisatie inzicht geven in zijn of haar mogelijkheden richting meer vitaliteit en een gezondere leefstijl.