Intermitterend vasten

Aanvang:
Donderdag 12 oktober 2023 19:30 uur
Einde:
Donderdag 12 oktober 2023 21:00 uur

Inschrijven voor deze activiteit is niet meer mogelijk.
Heb je nog geen account bij Arts en Leefstijl? Dan word je gevraagd om deze aan te maken. Je gegevens worden uitsluitend gebruikt voor deze activiteit en vastlegging van de (eventuele) accreditatie en certificering. Je wordt gevraagd je e-mailadres te verifiëren. Geen bericht ontvangen? ⚠️ Controleer dan je map ongewenste e-mail. Na verificatie van je account kun je de inschrijving vervolgen. Je inschrijving is voltooid zodra je een betaalbevestiging hebt ontvangen.​

Intermitterend Vasten

Nieuwsgierig naar de invloed van intermitterend vasten op de gezondheid van je patiënten? Deze scholing onderzoekt de fysiologie van vasten en bespreekt de metabole effecten ervan, inclusief diverse vormen van (intermitterend) vasten (IF). We duiken dieper in de bestaande wetenschappelijke bewijslast en de link met onze biologische klok. Ook behandelen we de timing van beweeginterventies en biedt Kirsten Berk praktische handvatten en tools voor het adviseren en doorverwijzen van patiënten.

Na afloop van deze scholing weten deelnemers:

  • de fysiologische effecten van (intermitterend) vasten op hoofdlijnen;
  • welke varianten van IF er bestaan en wat deze inhouden;
  • de effecten van verschillende IF varianten op (cardio) metabool risico;
  • de mogelijke rol van de biologische klok op IF;
  • de mogelijke rol van bewegen;
  • patiënten op een adequate manier adviseren/verwijzen.

Oud deelnemers over deze scholing:

"Duidelijk en volledig met goede onderbouwing"
"Goed wetenschappelijk toegelicht"
"Relevante informatie werd goed toegelicht, up-to-date"

Gemiddeld beoordeeld met een 8.0!

Praktische informatie


Kosten

€35,- voor leden van Vereniging Arts en Leefstijl, €15,- voor studentleden en €50,- voor niet leden.

Lid worden? Lees hier meer over de voordelen en hoe je lid wordt.

Terugkijken

Kun je niet op de gegeven datum en tijdstip online aanwezig zijn? Geen probleem. Schrijf je wél in en dan krijg je na afloop een hand-out en een twee weken geldige terugkijklink (zonder accreditatie). 

Accreditatie

2 punten bij

  • Artsenfederatie KNMG (Algemene Nascholing (ABAN)*
  • Nederlandse Vereniging van Praktijkondersteuners (NVvPO)
  • Kwaliteitsregister Verpleegkundigen & Verzorgenden (V&VN)
  • Verpleegkundig Specialisten Register (VSR)

*Voor accreditatie bij KNMG is het een voorwaarde dat je live aanwezig bent tijdens het webinar én na afloop de toets maakt.

​Certificaat

Deelnemers die niet bij een van bovenstaande accreditatiebureaus zijn aangesloten ontvangen na afloop een certificaat als bewijs van deelname. Hiermee kan je accreditatie-uren buiten eigen vakgebied toegekend krijgen (regeling deskundigheidsbevordering buiten eigen vakgebied).

Leefstijlpunten

Deelname aan deze scholing levert 2 Leefstijlpunten voor het Leefstijlvignet op. Meer informatie over het Leefstijlvignet vind je hier.

Spreker

Diëtist Kirsten Berk, verbonden aan Erasmus MC, stelt zich voor "Mijn passie is mensen met diabetes laten ervaren wat zij zelf kunnen bereiken door hun voeding en leefstijl aan te passen, of specifieke voedingsinterventies toe te passen. Iemand met diabetes moet iedere dag bezig zijn met het reguleren van zijn/haar ziekte, als ik daarbij kan helpen dan ben ik een blij mens.

Als diëtist gespecialiseerd in diabetes was ik enkele jaren voorzitter van de Diabetes en Voedingsorganisatie (lid van de Nederlandse Diabetes Federatie). In 2016 heb ik mijn universitaire onderwijsbevoegdheid behaald. Gedurende mijn hele professionele carrière ben ik betrokken geweest bij het lesgeven aan zowel zorgprofessionals als studenten en ben ik als gastspreker uitgenodigd voor vele landelijke congressen op het gebied van voeding, vasten, obesitas en diabetes. Ik ben een groot voorstander van het vergroten en verbeteren van voedingsvoorlichting in het medische curriculum. Omdat kinderen onze toekomst zijn, heb ik meegeschreven aan een kinderboek over gezonde voeding en leefstijl."
Meer over Kirsten Berk lees je in dit interview.