Intermitterend vasten

Aanvang:
Donderdag 12 oktober 2023 19:30 uur
Einde:
Donderdag 12 oktober 2023 21:00 uur

Heb je nog geen account bij Arts en Leefstijl? Dan word je gevraagd om deze aan te maken. Je gegevens worden uitsluitend gebruikt voor deze activiteit en vastlegging van de (eventuele) accreditatie en certificering. Je wordt gevraagd je e-mailadres te verifiëren. Geen bericht ontvangen? ⚠️ Controleer dan je map ongewenste e-mail. Na verificatie van je account kun je de inschrijving vervolgen. Je inschrijving is voltooid zodra je een betaalbevestiging hebt ontvangen.​

Intermitterend Vasten

In deze scholing wordt de fysiologie van vasten en de metabole effecten ervan besproken en worden verschillende vormen van (intermitterend) vasten (IF) uitgelegd. Vervolgens wordt de bestaande wetenschappelijk evidence besproken en de link met de biologische klok. Ook behandelen we de timing van beweeginterventies en geeft Kirsten Berk praktische handvaten over de advisering/doorverwijzing van patiënten.

Na afloop, deelnemers:

  • kennen de fysiologische effecten van (intermitterend) vasten op hoofdlijnen
  • Weten welke varianten van IF er bestaan en wat deze inhouden
  • kennen de effecten van verschillende IF varianten op (cardio) metabool risico
  • begrijpen de mogelijke rol van de biologische klok op IF
  • begrijpen de mogelijke rol van bewegen
  • kunnen patiënten op een adequate manier adviseren/verwijzen

Deze online scholing is een verdieping op de congreslezing die Kirsten Berk gaf tijdens de Arts en Leefstijl week 2023. Deze lezing is gemiddeld beoordeeld met een 9.4!

Praktische informatie


Kosten

€35,- voor leden van Vereniging Arts en Leefstijl, €15,- voor studentleden en €50,- voor niet leden.

Lid worden? Lees hier meer over de voordelen en hoe je lid wordt.

Accreditatie

2 punten bij

  • Artsenfederatie KNMG (Algemene Nascholing (ABAN)*
  • Nederlandse Vereniging van Praktijkondersteuners (NVvPO)
  • Kwaliteitsregister Verpleegkundigen & Verzorgenden (V&VN)
  • Verpleegkundig Specialisten Register (VSR)

*Voor accreditatie bij KNMG is het een voorwaarde dat je live aanwezig bent tijdens het webinar én na afloop de toets maakt.

​Certificaat

Deelnemers die niet bij een van bovenstaande accreditatiebureaus zijn aangesloten ontvangen na afloop een certificaat als bewijs van deelname. Hiermee kan je accreditatie-uren buiten eigen vakgebied toegekend krijgen (regeling deskundigheidsbevordering buiten eigen vakgebied).

Leefstijlpunten

Deelname aan deze scholing levert 2 Leefstijlpunten voor het Leefstijlvignet op. Meer informatie over het Leefstijlvignet vind je hier.

Spreker

Diëtist Kirsten Berk, verbonden aan Erasmus MC, stelt zich voor "Mijn passie is mensen met diabetes laten ervaren wat zij zelf kunnen bereiken door hun voeding en leefstijl aan te passen, of specifieke voedingsinterventies toe te passen. Iemand met diabetes moet iedere dag bezig zijn met het reguleren van zijn/haar ziekte, als ik daarbij kan helpen dan ben ik een blij mens.

Als diëtist gespecialiseerd in diabetes was ik enkele jaren voorzitter van de Diabetes en Voedingsorganisatie (lid van de Nederlandse Diabetes Federatie). In 2016 heb ik mijn universitaire onderwijsbevoegdheid behaald. Gedurende mijn hele professionele carrière ben ik betrokken geweest bij het lesgeven aan zowel zorgprofessionals als studenten en ben ik als gastspreker uitgenodigd voor vele landelijke congressen op het gebied van voeding, vasten, obesitas en diabetes. Ik ben een groot voorstander van het vergroten en verbeteren van voedingsvoorlichting in het medische curriculum. Omdat kinderen onze toekomst zijn, heb ik meegeschreven aan een kinderboek over gezonde voeding en leefstijl."