Programma


De Week van Arts en Leefstijl 2024 | Duurzaam Samen! | 4 t/m 7 november

'De Week van Arts en Leefstijl’ is het grootste geaccrediteerde Leefstijlcongres van Nederland voor en door zorgprofessionals. Dit congres belooft een bron van leefstijlinspiratie te zijn, volledig geaccrediteerd en boordevol boeiende lezingen, interactieve workshops, en prikkelende discussies over leefstijlontwikkelingen. We vertalen wetenschap naar praktijk en bieden direct toepasbare tips.

Online en in Utrecht bij te wonen

Maandag 4 t/m woensdag 6 november zijn er ’s avonds digitale sessies en heb je steeds keuze uit twee of drie lezingen.
Donderdag 7 november vindt het congres van 9.30 tot 16.30 uur hybride plaats: digitaal of live in Utrecht. Er zijn lezingen over actuele onderwerpen, gevolgd door ronde tafeldiscussies over specifieke thema’s.

Ontdek:

  • Leefstijl in de praktijk: Hoor alles over de laatste onderzoeksresultaten, praktijkervaringen en inzichten rond leefstijl en duurzaamheid in de zorg.
  • Netwerken: Ontmoet collega’s via diverse netwerkmogelijkheden om kennis, ervaring en inzichten uit te wisselen.
  • Accreditatie: Verdien accreditatiepunten bij KNMG (ABAN), KNMP (OA), VSR, V&VN, NVvPO, KABIZ - BLCN, SKF en KRF NL (in aanvraag voor 10 punten) en 5 leefstijlpunten.
  • Terugkijken: Gemiste lezingen? Bekijk ze een maand lang terug in de besloten leeromgeving, ook samen met collega’s.

Onderwerpen

Wij zien leefstijl als dé sleutel tot een gezonder Nederland. Gelukkig begint leefstijl een steeds prominentere rol te spelen in de gezondheidszorg. Desondanks is er nog een lange weg te gaan. Meer dan de helft van de volwassen Nederlanders lijdt aan één of meerdere veelal leefstijlgerelateerde chronische ziekten. Deze trend, samen met de vergrijzing, leidt tot een toenemende zorgvraag en personeelstekorten. Zoals de zorg nu is ingericht gaan we het niet redden. Hoe dan wel?

Tijdens ons congres benadrukken wij hoe leefstijl, leefstijlgeneeskunde en Health in All Policies de sleutel zijn tot een oplossing van bovenstaande problematiek en hoe leefstijlinterventies en duurzaamheid samen gaan. We duiken dieper in op deze belangrijke onderwerpen, waaronder: Health in All Policies, Transitie naar passende en persoonsgerichte zorg, Samenwerking tussen Sociaal- en Zorg Domein, Duurzame visie op gezondheid en natuur en Een andere kijk op vrouwengezondheid.

Snelle beslissers ontvangen 15% early bird korting. Deze actie loopt t/m 2 juni. Wacht dus niet te lang en schrijf je nu in.
Voor leden is de early bird korting bovenop de standaard 30% ledenkorting.

Health in all policies

Een fundament voor een gezonder Nederland is Health in All Policies, waarbij een gezonde leefomgeving, gezond water, gezondere lucht, gezonde landbouw en een gezonde bodem een grondrecht zijn. "Health in All Policies" moet daarbij voorop staan, waarbij gezondheid een integraal onderdeel wordt van alle beleidsvorming, zowel binnen als buiten de zorg.

Transitie naar passende en persoonsgerichte zorg

Er is een fundamentele transitie nodig om leefstijlgeneeskunde integraal in de zorg te implementeren en een gezondere samenleving te bevorderen. Deze vereist een verschuiving in denken en handelen, zowel van zorgprofessionals als van patiënten. Persoonsgerichte zorg, gekenmerkt door anders denken en compassievol leiderschap, staat centraal in deze verandering, waarbij het gaat om het aanpakken van de onderliggende oorzaken van ziekte en het bevorderen van welzijn.

Samenwerking tussen Sociaal- en Zorg Domein

Samenwerking tussen het sociale en zorgdomein is essentieel voor een samenleving waarin gezondheid voorop staat. Een nauwe samenwerking tussen zorgverleners en patiënten is van cruciaal belang. Samen werken aan het bevorderen van fysieke en mentale veerkracht leidt tot betere behandelresultaten en verbeterde levenskwaliteit.

Duurzame visie op gezondheid en natuur

Leefstijl gaat verder dan individuele gezondheid; het heeft een impact op de hele samenleving. Investeringen in een gezonde levensstijl verminderen de druk op de gezondheidszorg en creëren een toekomstbestendige arbeidsmarkt. Leefstijlinterventies zijn bovendien duurzaam en goed voor de planeet, waarbij de meest duurzame zorg die is die niet geleverd hoeft te worden. En verbinding met de natuur kan ook onze gezondheid verbeteren.

Sprekers

De lezingen worden gegeven door artsen, wetenschappers en specialisten die binnen hun vakgebied vooroplopen in het toepassen van leefstijl in de praktijk. Met trots stellen we onderstaande sprekers alvast aan je voor (deze pagina wordt steeds aangevuld).

Bas Bloem
Evelyn Brakema
Emma Coles
Barbara Doeleman-van Veldhoven
Wim van Harten
Femi Janse
Barbara Kerstens
James Kinross
Max Nieuwdorp
Michel van Schaik
Iris de Vries
Wendy Walrabenstein

Snelle beslissers ontvangen 15% early bird korting. Deze actie loopt t/m 2 juni. Wacht dus niet te lang en schrijf je nu in.
Voor leden is de early bird korting bovenop de standaard 30% ledenkorting.

Stay tuned

De komende weken vertellen we je meer over de invulling van het programma, de sprekers en de onderwerpen. Check deze pagina regelmatig en volg ons ook op LinkedIn.

Als je hieronder je e-mailadres invult, informeren wij je als er meer bekend is over het programma. ⚠️Let op: check je spambox vlak na je aanmelding, want je wordt gevraagd je e-mailadres te verifiëren.

Terug naar congrespagina