Voeding in de spreekkamer


Voeding wordt vaak gezien als een van de oorzaken van chronische ziekten. Maar voeding kan ook bijdragen aan de verbetering van chronische fysieke en mentale aandoeningen. In deze online scholing wordt, aan de hand van recente onderzoeken, door interventiecardioloog dr. Annemieke Jansen besproken hoe praktische en haalbare voedingsinterventies kunnen worden ingezet in het verminderen van fysieke en mentale klachten. Ook bespreken we voedingshypes en mythes aan de hand van wetenschappelijk onderzoek en wordt de invloed van voeding op andere leefstijlpijlers zoals slaap en stress behandeld.

Onderwerpen die tijdens deze scholing aan bod komen zijn: 

  • Wat is de rol van voeding bij chronische ziektes?
  • Welke rol speelt voeding in preventie?
  • Hoe voer je het gesprek met de patiënt over voeding?
  • Hypes en Mythes in perspectief:
    • Microbioom
    • Keto/Koolhydraat beperkt
    • Bewerkt versus Onbewerkt
    • Bioritme: Wat is het effect van het tijdstip van eten? 
  • Welke rol speelt voeding bij (pre-)diabetes? 

Accreditatie bij: KNMG (ABAN) en Verpleegkundig Specialisten Register. 

Leefstijlpunten: Deelname aan deze scholing levert 2 Leefstijlpunten op voor het Leefstijlvignet.