Eva Noorda
Eva Noorda

Chirurg-oncoloog & Leefstijlarts
www.noorda-totalhealth.nl
Dr. Eva Noorda (1974) is chirurg-oncoloog en leefstijlarts in Isala, Zwolle.

Zij is voorzitter van de landelijk werkgroep Leefstijl en Kanker, bij de Vereniging Arts en Leefstijl. Deze werkgroep heeft als doel alle Nederlandse zorgprofessionals in de oncologie van relevante kennis te voorzien over leefstijl en kanker. De werkgroep is ook te benaderen voor adviezen met betrekking tot het implementeren van leefstijlzorg in de oncologische praktijk.

In haar ziekenhuis heeft Eva een programma Integratieve zorg opgezet waarvan een onderdeel is het spreekuur integratieve zorg voor oncologie patiŽnten. Het gesprek gaat voor het grootste deel over leefstijl en de veelgestelde vraag: wat kan ik zelf doen om me beter te voelen of mijn prognose te verbeteren. Ze is op verschillende scholingen en congressen te zien om de ervaringen met implementatie van deze zorg te delen.

Naast haar werk als chirurg en leefstijlarts, geeft Eva herstel yoga en combineert ze desgevraagd kennis over integratieve zorg met het ervaren van herstel yoga voor zorgprofessionals. Noorda Total Health (noorda-totalhealth.nl)