Bewegen als medicijn - fit voor en na de operatie

Aanvang:
Dinsdag 18 januari 2022 19:30 uur
Einde:
Dinsdag 18 januari 2022 21:00 uur

Inschrijven voor deze activiteit is niet meer mogelijk.
Als je nog geen account hebt, word je eerst gevraagd een gratis account aan te maken. Dit zodat we na afloop de accreditatie en certificering kunnen vastleggen. Na verificatie van je account kun je de inschrijving vervolgen. De inschrijving is voltooid zodra je een betaalbevestiging hebt ontvangen.

Bewegen als medicijn: Fit4Surgery

Bewegen is zo oud als de mensheid. Waar vroeger bewegen direct in het teken stond van overleven, is het nu een schoonheidsideaal, verdienmodel, en hét middel om onze welvaartziekten te lijf te gaan.

Deze scholing geeft je inzicht in deze transitie. Dr. Stefan van Rooijen laat zien welke vijf grondmotorische eigenschappen belangrijk zijn om optimaal te kunnen presteren en welke fitheid nodig is om een behandeling of operatie te ondergaan.

Naast dat je leert waarom bewegen belangrijk is, krijg je ook inzicht in hoe conditie, kracht en balans te berekenen en te verbeteren zijn. Hierbij worden ook de onderliggende richtlijnen en fysiologie besproken. Verder wordt gekeken naar de relatie tussen beweging en andere belangrijke leefstijlfactoren zoals voeding en gedrag.

Middels casuïstiek maken we bewegen inzichtelijk, toepasbaar en interessant. Zodat jij én je patiënten gezond kunnen bewegen.

Praktische informatie

Kosten:

€35,- voor leden, €15,- voor studentleden en €50,- voor niet leden.

Accreditatie:

  • 2 punten bij KNMG (ABAN, artsen)
  • 2 punten bij V&VN (verpleegkundigen)
  • 2 punten bij NVvPO (praktijkondersteuners)

Certificaat:

Deelnemers die niet bij een van bovenstaande accreditatiebureaus zijn aangesloten ontvangen na afloop een certificaat als bewijs van deelname. 

Spreker: Stefan van Rooijen

De scholing wordt gegeven door dr. Stefan van Rooijen,  huisarts i.o. en gepromoveerd op de introductie van het Fit4Surgery programma in Nederland.

Dr. Stefan van Rooijen is huisarts-in-opleiding en gepromoveerd op de introductie van het Fit4Surgery programma in Nederland. Recent schreef hij het boek Fit4Life het doktersrecept waarmee hij gezonde kennis toegankelijk maakt voor iedereen. Momenteel werkt hij aan een scholing leefstijl en preventie voor de huisartsopleiding, ontwerpt hij het Fit4Surgery netwerk in de eerste lijn vanuit RadboudUMC en stichting Fit4Surgery, en onderzoekt hij de waarde van het Fit4Life jaarprogramma in de sportschool.