Pak Hypertensie Aan - deel 2 (casu´stiek)

Aanvang:
Maandag 27 september 2021 19:30 uur
Einde:
Maandag 27 september 2021 21:00 uur

Als je nog geen account hebt, word je eerst gevraagd een gratis account aan te maken. Dit zodat we na afloop de accreditatie en certificering kunnen vastleggen. Na verificatie van je account kun je de inschrijving vervolgen. De inschrijving is voltooid zodra je een betaalbevestiging hebt ontvangen.

Deze scholing is het vervolg van het gelijknamige scholing van 13 september. In deel 1 is hypertensie besproken als één van de meest voorkomende chronische aandoeningen. Interventiecardioloog Tamara Aipassa is toen uitgebreid ingegaan op hoe de verschillende leefstijlaspecten ingezet kunnen worden bij de behandeling van hypertensie.  

Dat was vooral de (praktijkgerichte) theorie en tijdens deze tweede scholing gaat Tamara verder inzoomen op de praktijk met het bespreken van aansprekende casuïstiek (ook van de deelnemers).

Let op: deelnemen aan deel 2 van de scholing ‘Pak Hypertensie Aan’ is alleen mogelijk indien deel 1 is gevolgd. Deel 1 wordt gegeven op maandagavond 13 september. Inschrijven voor deel 1 kan via deze link.

 

Handleiding

De scholing is gebaseerd op de inhoud van de handleiding 'Pak Hypertensie aan met Leefstijl'. Na afloop van de scholing wordt deze handleiding per mail naar je toegestuurd.

Doelgroep

De scholing wordt georganiseerd in samenwerking met VGZ voor zorgprofessionals aangesloten bij OCE Nijmegen en Hadoks maar is voor alle geïnteresseerde zorgprofessionals toegankelijk. 

Kosten

€15,- voor zorgprofessionals aangesloten bij OCE Nijmegen en Hadoks en €35,- voor leden van Arts en Leefstijl, €15,- voor studentleden en €50,- voor niet leden.

Accreditatie gehele scholing Pak Hypertensie Aan (deel 1 + deel 2)

  • 3 accreditatiepunten bij KNMG ABAN (artsen)*
  • 3 accreditatiepunt bij NVVPO (praktijkondersteuners)
  • 3 accreditatiepunten bij V&VN (verpleegkundigen)
  • 3 accreditatiepunten bij CADD van NVDA (doktersassistenten)

*Voorwaarde is dat je live aanwezig bent tijdens het webinar en na afloop de toets maakt.

Certificaat:

Deelnemers die niet bij een van bovenstaande accreditatiebureaus zijn aangesloten ontvangen na afloop een certificaat als bewijs van deelname. 

Spreker

Deze scholing wordt gegeven door Tamara Aipassa, interventiecardioloog met passie voor de leefstijlgeneeskunde.

Het hart en de bloedvaten hebben mijn aandacht vanaf vroeg in de opleiding geneeskunde getrokken. Het besluit cardioloog, en dan specifiek interventiecardioloog, te worden was dan ook makkelijk gemaakt. De logica, de interventie mogelijkheden, de spoed situaties, de chronische begeleiding, dat maakt mijn vak mooi.

Maar hoe meer kransslagaderen ik dotterde, hoe meer het gevoel me bekroop dat ik niet alleen aan het einde van de ziekte aderverkalking wilde werken. Ik wilde ook daar zijn voordat de ziekte begon, bij de preventie.
Leefstijlgeneeskunde is complementair aan de technische behandelingen in mijn vak. Maar deze combinatie vraagt bewustwording, tijd en aandacht. Van zorgverleners en patiënten.

Het is mijn motivatie de leefstijlgeneeskunde meer naar de voorgrond te brengen, zodat ik kan voorkomen dat iemand (nogmaals) bij mij op de katheterisatiekamer komt voor een dotter.